18 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ στο ΟΠΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ανοιχτή Αγορά)
Εκδηλώσεις | 29 Ιουνίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ
Ημερομηνία Έναρξης: 29/06/2017 Ημερομηνία Λήξης: 29/06/2017

metallia dimarxos andrianos

Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού διοργάνωσαν στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού) την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 ημερίδα με θέμα : «Στις διαδρομές … των Μεταλλωρύχων και Λυγνιτωρύχων Πελοποννήσου». Στην ημερίδα παρευρέθη και χαιρέτησε ο Δήμαρχος κος Δημήτριος Σφυρής αλλά και ο Βουλευτής Αργολίδας, Αναπληρωματικός Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κος Γιάννης Ανδριανός. Συντονίστριες της ημερίδας ήταν η κα Κυριακή Μήτσου, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας και η κα Βάσω Κιούση, Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης.

metallia dimarxos mitsou

metallia andrianos

Γεωλόγοι, κοιτασματολόγοι, μεταλλειολόγοι αλλά και τοπικοί ερευνητές μεταξύ των οποίων οι κύριοι και κυρίες : Μακρής Δημήτρης, Αγγελόπουλος Κώστας, Καβουρίνος Χρήστος, Γεωργιλέα Κατερίνα, Λιβάνιος Θοδωρής, Σαμαρά Μυρσίνη και Γαϊτανόπουλος Νίκος, παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους σχετικά με την αρχή των υπογείων έργων στην νεότερη Ελλάδα, την ιστορία, τη λειτουργία, το εργατικό δυναμικό αλλά και το οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα των μεταλλείων.

metallia omilitis1

metallia omilitis 2

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τον κο Θανάση Μαρόγιαννη για την ξενάγηση στο χώρο των μεταλλείων, την κα Ρίνα Λουμουσιώτη για την προβολή του προσωπικού της αρχείου σε video αλλά και την παραχώρηση των stands που χρησιμοποιήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας. Τέλος, ευχαριστούμε τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης που έκλεισε ευχάριστα με τις μουσικές του επιλογές την εκδήλωση. Οι παρευρισκόμενοι χάρηκαν την έκθεση φωτογραφίας από τα ορυχεία και μεταλλεία, στον αύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.