14 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 19 Μαΐου 2022
Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Ερμιονίδα – “Καταφύκι” 2022

Κρανίδι, 19.05.2022

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 17/5/2022 στην αίθουσα του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της δημοτικής αρχής με την αναρριχητική ομάδα ”Climb Ermionida”. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι : Κώστας Τσουκλείδης, επαγγελματίας οδηγός βουνού, εκπαιδευτής ορειβασίας & αναρρίχησης  της  Ελληνικής Ομοσπονδίας ορειβασίας αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α), Θωμάς Μυλωνάς και Δαμιανός Νάκος της Ermionida Climbing Team, Γιώργος Τσεγκής, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ερμιονίδας, τα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης  Ευάγγελος Γουζούασης, Χαρά Μπρούστα και Ελένη Προσίλη και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου, Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου.

Συζητήσαμε με την ομάδα σχετικά με τις δυνατότητες που έχει η Ερμιονίδα στα πλαίσια του αναρριχητικού τουρισμού και πως μπορούμε να προωθήσουμε την δραστηριότητα αυτή, που ήδη έχει αύξουσα πορεία στην περιοχή μας, προσελκύοντας επισκέπτες και τον χειμώνα. Παρακολουθήσαμε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση και ενημερωθήκαμε λεπτομερώς για τα αναρριχητικά πεδία και τις διαδρομές που διαθέτει η Ερμιονίδα.

Στην Ερμιονίδα υπάρχουν 250 και πλέον αναρριχητικές διαδρομές, 30 και παραπάνω διαδρομές παραδοσιακής αναρρίχησης, 10 συν διαδρομές πολλαπλών σχοινιών και 8 οργανωμένα πεδία αθλητικής αναρρίχησης.

Η Ναυαρχίδα εδώ στον δήμο μας είναι το Φαράγγι Καταφύκι, όμως υπάρχουν αξιόλογα αναρριχητικά πεδία στο Κάστρο Θερμησίας, στο όρος Δίδυμο, στο Σπήλαιο Φράγχθι, στην Δάρδιζα και τον Πετρογέρακα.

Στόχος αμφότερων είναι η δημιουργία ενός Αναρριχητικού Φεστιβάλ και η παγίωσή του κάθε Οκτώβρη στο Φαράγγι Καταφύκι, με απώτερο σκοπό να μπει η Ερμιονίδα δυναμικά στον Ευρωπαϊκό αναρριχητικό χάρτη, να προσελκύσουμε ξένους και ημεδαπούς αναρριχητές αλλά και να έρθουν σε επαφή με τις υπαίθριες δραστηριότητες μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της Ερμιονίδας.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Φεστιβάλ Αναρρίχησης είναι 14-16/10/2022.

Ο αναρριχητικός οδηγός του ”Climb Ermionida” υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας, www. visitermionida.gr στην ενότητα Δραστηριότητες και αναρρίχηση, απ’ όπου μπορεί κανείς να συλλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται. Επιπλέον μπορείτε να βρείτε το ”Climb Ermionida” στο facebook και στο instagram.

Τα τελευταία χρόνια η αναρρίχηση έχει αποκτήσει ένα μεγάλο κοινό. Στα πλαίσια των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ερμιονίδα θα προωθήσουμε δυνατά και αυτήν την εξειδικευμένη μορφή τουρισμού, η οποία θα επιφέρει στον τόπο μας οικονομικά οφέλη και παγκόσμια προβολή, κυρίως τους χειμερινούς ”νεκρούς τουριστικά” έως τώρα μήνες.

Προβάλουμε Αναρριχητικό Τουρισμό, προβάλουμε Ερμιονίδα!

Συνεχίζουμε με κέφι και επιμονή!

Με εκτίμηση

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας