18 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ στο ΟΠΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ανοιχτή Αγορά)
Νέα & Ανακοινώσεις | 18 Δεκεμβρίου 2021
Η δημιουργία υδατοδρομίου στην τουριστική Ερμιονίδα αποτελεί βασικό αναπτυξιακό μοχλό.

Κρανίδι, 18/12/2021

Ανακοίνωση 

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συντονιστικής επιτροπής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου σας απέστειλα email και σας προσκάλεσα σε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εταιρείας ‘’Ελληνικά Υδατοδρόμια’’, η οποία θα λάμβανε  χώρα την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ερμιονίδας.

Αυτή την ενημερωτική συνάντηση κανόνισε και αιτήθηκε, μόλις δύο μέρες πριν, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, η ‘’Ερμιονίδα Α.Ε.’’ ιδιοκτήτρια Εταιρεία του Τουριστικού Καταφυγίου  στο Πορτοχέλι.

Προσκεκλημένοι επίσης ήταν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου και ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας, οι οποίοι και παρευρέθηκαν.

Αφού παρακολουθήσαμε την παρουσίαση την οποία με φθηνές δικαιολογίες αποφύγατε, περάσαμε σε δεύτερο χρόνο στην διατύπωση  ερωτήσεων ώστε να λυθούν οι όποιες απορίες δημιουργήθηκαν στους παρευρισκόμενους.

Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση.

Τι κρίμα που χάσατε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε!

Αυτή ήταν μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση, ώστε να μας παρουσιάσουν ένα project σχετικά με την δημιουργία υδατοδρομίου στο Πορτοχέλι.

Τι γίνεται σε μια πρώτη συνάντηση πάντα;

Ακούμε την πρόταση της κάθε Εταιρείας και του κάθε Επενδυτή με προσοχή, δεσμευόμαστε να την μελετήσουμε, τους ευχαριστούμε για την παρουσίαση, την συζητάμε σε επίπεδο Αρχηγών των Παρατάξεων, την αξιολογούμε και αν είναι σημαντική την φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Αυτή η σειρά χειρισμών έχει μια λογική.

Εσείς λοιπόν θέλετε να ακολουθήσουμε το ανάποδο.

Να συζητήσουμε αρχικά μεταξύ μας μια πρόταση, χωρίς να έχουμε τα δεδομένα μπροστά μας.

Αυτό μπορεί να συμβεί σίγουρα, αν κάποιος από εσάς διαθέτει μαντικές ικανότητες και γνωρίζει εκ των προτέρων ποια θα είναι η πρόταση της Εταιρείας και του Επενδυτή.

Κύριοι έχετε καταλάβει τι προτείνετε;

Πού συμβαίνουν αυτά, που τα έχετε δει, πως τα έχετε στο μυαλό σας, πραγματικά δεν γνωρίζω.

Και πόσο μάλλον όταν το θέμα της συνάντησης είναι η δημιουργία υδατοδρομίου σε μια άκρως τουριστική περιοχή όπως η δική μας, η οποία δεν διαθέτει αεροδρόμιο.

Όταν όλες οι παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας έχουν στραφεί στην κατεύθυνση της δημιουργίας υδατοδρομίων, αναγνωρίζοντας την ως ένα βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Δεν έχετε αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, ενώ εσείς έχετε παραμείνει στην εποχή του κάρβουνου.

Προφανώς δεν θέλετε την ανάπτυξη του τόπου, διότι 21 χρόνια που ήσασταν σε θέσεις ευθύνης, νιώθετε ότι τον αναπτύξατε αρκετά και δεν χρειάζεται άλλη ανάπτυξη.

Όμως, όλοι οι Δημότες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά τα 21 χρόνια που  διοικούσατε τον Δήμο δεν κάνατε τίποτα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Μόνο μιζέρια, κακομοιριά και οπισθοδρόμηση, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Με αποκορύφωμα την πενταετή θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όπου όλοι εσείς αλλήλοφαγωνόσασταν, πλήρως “συντονισμένοι”, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, δίχως προτάσεις και αποτελέσματα για την πρόοδο του τόπου μας.

Κύριοι, πίστευα και ήλπιζα  πως  συντονισμένοι θα ήσασταν πιο σοβαροί και θα ακολουθούσατε μια ουσιαστική αντιπολιτευτική γραμμή.

Φαίνεται πως έκανα λάθος. Και εδώ γεννάται ξανά το εξής εύλογο ερώτημα.

Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης συναινούν στα γραφόμενά σας;

Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε το πρακτικό δημιουργίας αυτής την περιβόητης Συντονιστικής Επιτροπής της Αντιπολίτευσης και ποιοι το υπογράφουν, ώστε να βγάλουμε και εμείς και οι Δημότες που μας παρακολουθούν τα συμπεράσματα μας. Τα κείμενα που δημοσιοποιούμε στον κόσμο πρέπει να έχουν ονοματεπώνυμο και όχι να κρύβονται πίσω από μία συντονιστική.

Τέτοια ταύτιση απόψεων πια μεταξύ σας; Καμία διαφοροποίηση;

Ακόμα και τα στρουμφάκια που ήταν όλα μπλε, είχαν διαφορετικούς χαρακτήρες και δική τους άποψη το καθένα.

Τέλος, επειδή επικρατεί μια σύγχυση σχετικά με το ποιος είναι ο επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία Ερμιονίδας (ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ.), (διότι σύμφωνα με email που μας απέστειλε ο κ. Αποστόλου επικεφαλής είναι πλέον η κ. Στρίγκου Άννα ,δίχως όμως να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από την νομοθεσία διαδικασία), καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσετε  μεταξύ σας, ποιοι είναι οι επικεφαλής των παρατάξεων που αποτελούν την συντονιστική επιτροπή της Αντιπολίτευσης και ύστερα μπορούμε να συζητάμε.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος