22 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Η επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης στον Δήμο Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 23 Μαρτίου 2023
Η επετειακή έκδοση “Η Συμβολή της Ερμιονίδας στην Επανάσταση του 1821” στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Κρανίδι, 23.03.2023

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου, στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου, στο ΕΠΑΛ Κρανιδίου, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης.

Η επίσκεψη αφορούσε τους μαθητές των τάξεων  της Γ’ Λυκείου, στους οποίους παραδόθηκε η συλλεκτική επετειακή κασετίνα των τεσσάρων βιβλίων με τίτλο «Η Συμβολή της Ερμιονίδας στην Επανάσταση του 1821», που εκδόθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας το έτος 2021 με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Επισημαίνεται ότι η έκδοση της επετειακής κασετίνα των τεσσάρων βιβλίων με τίτλο «Η Συμβολή της Ερμιονίδας στην Επανάσταση του 1821» έγινε με δωρεά από τον εκδοτικό οίκο «ΠΟΛΙΣ» και τον εκδότη, κ. Νικόλαο Γκιώνη, γιο του Πρώην Δημάρχου Κρανιδίου, Αναστάσιου Γκιώνη.

Για Τρίτη χρονιά ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, παρέδωσε ατομικά σε κάθε μαθητή, την επετειακή έκδοση και ενημέρωσε συνοπτικά τους μαθητές για το περιεχόμενο και τη σημαντικότητα να γνωρίζει κανείς σε βάθος την τοπική ιστορία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Γεώργιος Πιτσάς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Ιωάννης Τσαμαδός.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να αγαπούν την ιστορία αφού είμαστε σε μια χώρα, αλλά και σε έναν Τόπο με πλούσια ιστορία.

Χρέος μας είναι να συμβάλουμε, ώστε οι νέες γενιές να μάθουν την ιστορία της Ερμιονίδας μας, να αποκτήσουν ιστορική γνώση και συνείδηση.

Η εθνική υπερηφάνεια, η συγκίνηση, ο θαυμασμός για τις εθνικές νίκες, τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας, είναι όλα εκείνα που μεταδίδουν και δυναμώνουν υγιώς το εθνικό φρόνημα.

Γραφείο Δημάρχου