23 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση για την 26η/2024 τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
Νέα & Ανακοινώσεις | 08 Σεπτεμβρίου 2021
Η μεγάλη αποδοχή των δημοτών, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Κρανίδι, 08.09.2021

Ανακοίνωση

 

Ο κ. Λάμπρου επανέρχεται στο έργο των τελευταίων 2 χρόνων από την παρούσα Δημοτική Αρχή, επιμένοντας για μια ακόμη φορά χωρίς στοιχεία, ότι αυτό είναι μηδαμινό. 

Επίσης εκφράζει τα παράπονά του για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που του προσάπτω στην πρώτη απάντησή μου.

Βέβαια όταν ο κ. Λάμπρου αναφέρεται προσωπικά σε εμένα με ανυπόστατες κατηγορίες και ψευδή στοιχεία είναι κάτι γενικό, ενώ όταν εγώ αναφέρομαι σε αυτόν, τότε είναι κάτι προσωπικό.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή αποδέχεται και αποζητά την καλόπιστη κριτική και αντιπολίτευση. Δεν αποδέχεται όμως σε καμία περίπτωση την μηδενιστική, κακόπιστη, στείρα, επαγγελματική και προπάντων διαστρεβλωτική κριτική.

Θα αποδείξω λοιπόν με στοιχεία και τεκμήρια ότι οι χαρακτηρισμοί που του προσάπτω είναι απόλυτα δικαιολογημένοι.

Προφανώς απέφυγε να διαβάσει στην απάντησή μου τον μακρύ κατάλογο των μελετών και των χρηματοδοτικών προτάσεων οι οποίες έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Ερμιονίδας τα τελευταία 2 χρόνια σε Περιφερειακά, Εθνικά και Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30.000.000€.

Μάλιστα αρκετές από αυτές τις χρηματοδοτικές προτάσεις και μελέτες έχουν εγκριθεί και κάποιες από αυτές έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Επίσης, ενώ για όλα αυτά τα έργα ο κ. Λάμπρου έχει ενημερωθεί από εμένα προσωπικά σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, συνεχίζει να μιλάει για ανυπαρξία μελετών, να παραπληροφορεί και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Πως λοιπόν χαρακτηρίζεται ο άνθρωπος που μηδενίζει τα πάντα, παραπληροφορεί και παραποιεί την αλήθεια;

Εγώ γνωρίζω ότι χαρακτηρίζεται ως μηδενιστής.

Ξεχνά ο κ. Λάμπρου ότι σαν νέα Δημοτική Αρχή έχουμε υλοποιήσει μόνο ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, αυτό του έτους 2020 και μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά κατά 95%;

Και σήμερα είμαστε στην φάση υλοποίησης του δεύτερου Τεχνικού Προγράμματος, δηλαδή του έτους 2021.

Και παρόλα αυτά έχει το θράσος να μιλάει για ανυπαρξία έργου.

Μιλάει χωρίς την παραμικρή ντροπή για την εκμετάλλευση της δωρεάς του Κώστα Έλληνα από το 2013, δηλαδή την παλιά οικία στο Κρανίδι, το οικόπεδο των 8 στρεμμάτων και τα 200.000,00 ευρώ για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, όταν μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από τον Δήμο Ερμιονίδας η αποδοχή της δωρεάς του ευεργέτη, κάτι που ανακαλύψαμε όταν προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε τις υπάρχουσες μελέτες και αφού διαπιστώσαμε ότι δεν έχει γίνει ούτε η μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο.

Αναφέρεται στην διαχείριση των απορριμμάτων και την παρουσιάζει ψευδώς ως έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσπαθώντας να υποβαθμίσει και να μηδενίσει την μεγάλη επιτυχία της αδειοδότησης, κατασκευής και λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ερμιονίδας, με τον οποίο δώσαμε σε ελάχιστο χρόνο οριστική λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλάνιζε επί χρόνια τον τόπο μας.

Θα του θυμίσω ότι μετά από την αυτόφωρη διαδικασία κράτησης του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας στο Α.Τ. Ερμιονίδας τον Δεκέμβριο του 2019, έγιναν πολλές προσπάθειες και ενέργειες, πάρθηκαν πολλές πρωτοβουλίες με βάση το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό της παράταξής μας και καταλήξαμε στο σημερινό αποτέλεσμα να έχουμε έναν Δήμο πεντακάθαρο.

Φυσικά και χρειάστηκε η βοήθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, διότι είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Κεντρική Διοίκηση.

Αυτές οι αποφάσεις υπήρχαν και στο παρελθόν, χωρίς όμως να υλοποιηθούν.

Εμείς όμως σαν Δημοτική Αρχή τις υλοποιήσαμε άμεσα και με απόλυτη επιτυχία.

Έτσι ξεφύγαμε οριστικά από το ζοφερό παρελθόν όπου η Ερμιονίδα ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος, κάτι που φαίνεται να ξεχνάει ο κ. Λάμπρου, μαζί με τις ευθύνες του όταν ήταν αυτός στην Διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας.

Με αναγκάζει λοιπόν να του θυμίσω την υπερχωματερή του Κάμπου Κρανιδίου με τους χιλιάδες τόνους σκουπίδια που άφησε κληρονομιά στους δημότες από το 2014, μαζί με μερικές φωτογραφίες για να μην ξεχνιόμαστε.

Εμείς βέβαια δεσμευόμαστε ότι θα καθαρίσουμε και αυτή την παράνομη υπερχωματερή, όπως κάναμε και στο “Κοκκινάρι” Κρανιδίου.

Αναφέρεται ο κ. Λάμπρου από την μία στο επιτυχημένο έργο των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του, δηλαδή στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού κ. Λούμη Αγγελική και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Φλωρή Μανώλη.

Και από την άλλη στις 31/08/2021, μου στέλνει ως “τελεσίγραφο”  το υπ’ αριθμ. πρωτ. 6449/6355 έγγραφο, με το οποίο μου γνωστοποιεί ότι κανένας Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του κ. Λάμπρου δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί θέση ευθύνης που διορίζεται απευθείας από εμένα. Οπότε, κατά τον κ. Λάμπρου πάντα, δεν μπορώ να ορίσω εγώ κάποιον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής του σε θέση Αντιδημάρχου για το υπόλοιπο της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (από 1/9/2021 έως 31/12/2023).

Το έγγραφο του κ. Λάμπρου:

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τουλάχιστον 4 από τους 6 εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του κ. Λάμπρου δεν γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του εγγράφου και δεν είχαν ερωτηθεί ποτέ για το περιεχόμενό του.

Και δικαίως αναρωτιέμαι εάν το παραπάνω έγγραφο το προσυπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του.

Ενώ λοιπόν ο κ. Λάμπρου παραδέχεται το επιτυχημένο έργο της κ. Λούμη Αγγελικής και του κ. Φλωρή Μανώλη, “διατάσσει” αυτοβούλως και μάλιστα με δόλιο τρόπο την απόσυρσή τους από την διοίκηση του Δήμου, προφανώς για να μην παράγουν έργο πλέον.

Οι ίδιοι όμως δηλώνουν την επιθυμία και τη διάθεση να συνεχίσουν να προσφέρουν στον τόπο, θετικά και όχι με στείρα αντιπολίτευση, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

Αυτή η τακτική και αυτές οι ενέργειες αποδεικνύουν ότι ο κ. Λάμπρου διακατέχεται από άγχος και αγωνία για την πρόοδο του τόπου μας ή διακατέχεται από άγχος και αγωνία για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον;

Διότι εάν πράγματι ενδιαφερόταν για την επίλυση των προβλημάτων και την επιτυχημένη πορεία των πραγμάτων του τόπου μας, τότε δεν θα ήθελε να αποσύρει από την διοίκηση του Δήμου δύο καθόλα επιτυχημένα και παραγωγικά στελέχη σύμφωνα και με την δική του παραδοχή.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι ανοιχτή και διαθέσιμη σε συνεργασίες, με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο της πανέμορφης Ερμιονίδας.

Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία με την κ. Λούμη Αγγελική και τον κ. Φλωρή Μανώλη και τους ευχαριστούμε για το αποδοτικό και επιτυχημένο έργο τους.

Προσκαλούμε και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους και συμπολίτες μας να συνεργασθούν μαζί μας αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε με πράξεις και έργα στον τόπο μας. Φτάνουν πια τα λόγια, οι ανούσιες θεωρίες και οι τρικλοποδιές.

Τέλος φαίνεται να ξεχνά ο κ. Λάμπρου ότι τον έχω ευχαριστήσει και προσωπικά και δημόσια για την δεδηλωμένη υποστήριξη της παράταξής του στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Όμως πρέπει να κατανοήσει ότι οι Δημότες έχουν λογική και κρίση και δεν κατευθύνονται από κανέναν.

Εάν ο κ. Λάμπρου θεωρεί τους ψηφοφόρους του ένα “κοπάδι” χωρίς κρίση και αντίληψη, το οποίο μπορεί να το κατευθύνει όπου αυτός θέλει, τότε είναι μακριά νυχτωμένος.

Οι Δημότες έκριναν και αποφάσισαν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών να μας τιμήσουν με το μεγάλο ποσοστό του 60% και τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά.

Αυτή η τεράστια αποδοχή, την οποία διαπιστώνουμε και καθημερινά, μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με στόχο να αλλάξουμε τον Δήμο Ερμιονίδας προς το καλύτερο.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος