25 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς και τις αγοραίες συμπεριφορές αιρετών της παράταξής του
Δελτία Τύπου | 05 Σεπτεμβρίου 2022
“Ημέρα μνήμης των Ευεργετών & Δωρητών του Δήμου Ερμιονίδας”

Κρανίδι, 05.09.2022

Δελτίο Τύπου

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε χτες, ημέρα Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ευεργετών και Δωρητών του Δήμου Ερμιονίδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας με την  102/2021 ομόφωνη απόφασή του, καθιέρωσε την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου ως «Ημέρα μνήμης και τιμής των Ευεργετών και Δωρητών του Δήμου Ερμιονίδας» και τη δημιουργία μητρώου Ευεργετών – Δωρητών.

Παρόντες ήταν, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Ελένη Γκαμίλη, η Αντιδήμαρχος, κα Αντωνία Αντωνοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι κκ Σπυρίδων Αντουλινάκης, Γεώργιος Πιτσάς και Δαμιανός Κουτούβαλης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, κκ  Αριστείδης Μπίμπας και Ανάργυρος Λάμπης,  ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιος Τσεγκής, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Παναγιώτης Μέξης  και η Δημοτική Σύμβουλος, κα Βασιλική Πραχαλιά.

Παρέστησαν επίσης, η κα Αμαλία Ντούρα μέλος της Ομάδας Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδας και η κα Σούλα Παλυβού από το Λαογραφικό Μουσείο  Κρανιδίου καθώς και πλήθος συμπολιτών μας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας μνημονεύει τους Ευεργέτες του Τόπου του για τη σπουδαία προσφορά τους. Οι άνθρωποι αυτοί κληροδότησαν περιουσίες και οικήματα προς όφελος των συμπατριωτών τους.  Είναι χρέος μας  να μνημονεύουμε το θεάρεστο έργο τους.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης η Πρόεδρος του Δ.Σ., κα Ελένη Γκαμίλη, στη σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα  της έννοιας της  Ευεργεσίας καθώς  και στη σημαντικότητα της ενεργοποίησης και σύγχρονων Ευεργετών και Δωρητών.

Γραφείο Δημάρχου