24 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5ης/2024 συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ηλιοκάστρου
Δελτία Τύπου | 21 Ιουλίου 2023
Ημερίδα στον Δήμο Ερμιονίδας με θέμα: «Επέκταση – Αναβάθμιση του ΟΣΠΑ, Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας»

Κρανίδι, 21.07.2023

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε χτες, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, η Ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο: «Επέκταση – Αναβάθμιση του ΟΣΠΑ, Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας», η οποία έλαβε χώρα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου.

Ήταν μια Ημερίδα ενημέρωσης των αλιέων, των εμπόρων, των καταναλωτών και των ήδη χρηστών του ΟΣΠΑ.

Το Σύστημα Ελέγχου της Αλιείας αποτελεί ένα εργαλείο που διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τους κανόνες της κοινής αλιευτικής πολιτικής, τους κανόνες για την κοινή οργάνωση αγορών, καθώς και τη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που απορρέουν από τις Περιφερειακές Οργανώσεις Διαχείρισης της Αλιείας.

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής των Αλιευτικών Δραστηριοτήτων ΟΣΠΑ, έχει ως σκοπό την τήρηση των αρχών της κοινής αλιευτικής πολιτικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του τομέα της αλιείας σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της ορθής διαχείρισης των έμβιων υδάτινων πόρων.

Όπως ακριβώς επισήμανε και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας στον χαιρετισμό του «Η αλιεία αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα για τις παράκτιες Κοινότητες του Δήμου μας, ωστόσο η υπεραλίευση και η μη βιώσιμη αλιεία ενδέχεται να κλονίσουν τις ισορροπίες στις αλιευτικές αποθέσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται να εφαρμοστούν βιώσιμες πρακτικές αλιείας και διαχείρισης των αλιευτικών δραστηριοτήτων και πόρων για να διασφαλιστεί η συνέχιση της αλιευτικής δραστηριότητας σε όλες τις παράκτιες περιοχές μας»

Την Ημερίδα χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Κελέτσης και η Γενική Διευθύντρια Αλιείας, κα Μαρίνα Πέτρου και ο Λεωνίδας Βασιλακάκης από την Cosmote, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά που επέλεξαν την Ερμιονίδα για την πρώτη δράση εξωστρέφειας του Έργου, μιας και η περιοχή μας διαθέτει έντονο το αλιευτικό ενδιαφέρον.

Γραφείο Δημάρχου