14 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας
Νέα & Ανακοινώσεις | 14 Δεκεμβρίου 2023
Κατασκευή Υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κοιλάδας από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας

Κρανίδι, 14.12.2023

Ανακοίνωση

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του Υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κοιλάδας.

Συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου 2023, υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για την ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κοιλάδας, μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου (το οποίο χρηματοδοτεί το έργο) και του Δήμου Ερμιονίδας.

Στη συνέχεια στις 21 Νοεμβρίου 2023, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέθεσε στην εταιρεία “Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.”  το έργο της έκδοσης της άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κοιλάδας.

Η εταιρεία  “Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.”  απέστειλε τεχνικό κλιμάκιο, το οποίο σε συνεργασία με το Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας, μετά από αυτοψία των χώρων της ευρύτερης περιοχής της Κοιλάδας, επέλεξε το κατάλληλο σημείο για να δημιουργηθεί υδατοδρόμιο.

Το εν λόγω σημείο, όπως φαίνεται και στον χάρτη, κρίθηκε ότι εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες για την ασφαλή προσθαλάσσωση των υδροπλάνων, τον ελλιμενισμό τους και την εγκατάσταση στεγασμένου χώρου για τον έλεγχο και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Έτσι, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Κοιλάδα και για ολόκληρη την Ερμιονίδα, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο της υλοποίησης του.

 

Η θέση κατασκευής του Υδατοδρομίου Κοιλάδας:

Η Προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του Υδατοδρομίου Κοιλάδας:

Η σύμβαση για την έκδοση άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου Κοιλάδας:

 Η απόφαση χωροθέτησης του Υδατοδρομίου Κοιλάδας από το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Ε και το διαβιβαστικό αποστολής της προς την εταιρεία “Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.”:

 

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας,

Μανώλης Φλωρής