17 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συλλυπητήριο Ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κρανιδίου Γεώργιου Φραγκούλη
Νέα & Ανακοινώσεις | 16 Ιουνίου 2021
Με αμείωτους ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Ερμιονίδας.

Κρανίδι, 16.06.2021

Ανακοίνωση

Η νέα Δημοτική Αρχή, πριν από 21 μήνες παρέλαβε το οδικό δίκτυο του Δήμου Ερμιονίδας σε άθλια κατάσταση, με τους περισσότερους δρόμους γεμάτους λακκούβες, χορταριασμένους δεξιά και αριστερά, και πολύ επικίνδυνους για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

Άμεσα ξεκινήσαμε την επισκευή τους, σε κάποιες περιπτώσεις με ρίψη νέου ασφαλτοτάπητα και σε άλλες με επούλωση των λάκκων, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές τσιμεντοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι σήμερα τις επισκευές του οδικού δικτύου, κάτι το οποίο για να ολοκληρωθεί πλήρως απαιτεί αρκετό χρόνο και οικονομικά κοστίζει πολύ ακριβά, με πόρους που δεν υπάρχουν.

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε επιπλέον οικονομικούς πόρους για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλε με προτεραιοποίηση, πρόταση ύψους 3.700.000,00 € για την αγροτική οδοποιία στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.

Την περσινή χρονιά αναθέσαμε σε ιδιώτη εργολάβο τον καθαρισμό των δρόμων από τα κλαδιά και τα χορτάρια δεξιά και αριστερά, προκειμένου να αυξηθεί το πλάτος τους και να αποκτήσουν οι οδηγοί και οι πεζοί καλύτερη ορατότητα, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί και φέτος.

Πριν λίγους μήνες ο Δήμος Ερμιονίδας απέκτησε ιδιόκτητο πολυμηχάνημα έργου για αποκλαδώσεις και καθαρισμούς δρόμων. Παρ’ ότι ο χειριστής είναι ο μοναδικός που διαθέτει η Υπηρεσία Καθαριότητας για όλα τα μηχανήματα (Grader, JCB), χειρίζεται και το συγκεκριμένο μηχάνημα και ήδη βελτιώνεται η κατάσταση των δρόμων σε ολόκληρο τον Δήμο μας.

Νέα έργα οδικών δικτύων (ασφαλτόστρωση – τσιμεντόστρωση) δημοπρατήθηκαν (Δ.Ε. Ερμιόνης) και θα δημοπρατηθούν άμεσα (Δ.Ε. Κρανιδίου).

Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου του Δήμου μας, έχοντας βασικό μας μέλημα την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος