23 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση για την 26η/2024 τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
Νέα & Ανακοινώσεις | 27 Απριλίου 2022
«Με επιτυχία η Γιορτή της Τουλίπας στα Δίδυμα»

Κρανίδι, 27.04.2022

Ανακοίνωση

Με πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου, η Γιορτή της Τουλίπας στην Κοινότητα των Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας.

Έπειτα από την αναγκαστική παύση δυο ετών, λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Ερμιονίδας, η Κοινότητα Διδύμων, το Νομικό Πρόσωπο Κ.Π.Α.Π.Π. του Δήμου Ερμιονίδας, η Α.Π.Ο. Ποσειδών Διδύμων και η συνδιοργανώτρια Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εκπληκτικό.

Κάθε χρόνο την άνοιξη στον Διδυμιώτικο κάμπο φυτρώνει, χωρίς καμία ανθοκομική φροντίδα, ένα σπάνιο είδος άγριας κυματόφυλλης Τουλίπας με κιτρινοκόκκινες αποχρώσεις. Ένα δώρο της φύσης για την Ερμιονίδα μας!

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη Γιορτή της Τουλίπας στην κεντρική Πλατεία του χωριού, η φετινή διοργάνωση έγινε πόλος έλξης πολλών κατοίκων και επισκεπτών, που είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς καθώς και δρώμενα από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Διδύμων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας Διδύμων, Ελένης Προσίλη, επισημαίνοντας  ότι «ζωή χωρίς γιορτή είναι μονότονη και κουραστική γι’ αυτό με λαχτάρα αναβιώνουμε ήθη και έθιμα για να συνεχιστεί η παράδοση και να χτίσουμε μαζί νέες αναμνήσεις..»

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης, ευχόμενος χρόνια πολλά και τονίζοντας πως με ενότητα και σεβασμό στις αξίες, τιμούμε τις παραδόσεις μας.

 Ακολούθησε ιστορική αναδρομή, από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Διδύμων, κα Αναστασία Βουρλή. Οι μαθητές παρουσίασαν ποιήματα, παιχνίδια και χορούς.

Η χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας έδωσε το παρόν με μια σειρά από πλούσιες παραδοσιακές χορογραφίες.

Τις μουσικοχορευτικές παραστάσεις έκλεισε η χορευτική ομάδα της Κοινότητας Διδύμων, κλέβοντας τις εντυπώσεις και παρασύροντας πλήθος παρευρισκόμενων στον χορό, υπό τους ήχους της ορχήστρας του συγκροτήματος της Γιώτας και του Σωτήρη Κόκκορη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι τρεις Βουλευτές της Αργολίδας, ο Πρόεδρος του Π.Σ. Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αργολίδας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας.

Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές αλλά και  όλους εσάς τους δημότες και τους επισκέπτες στον Δήμο μας, που με την ένθερμη και αθρόα συμμετοχή σας, μας δίνετε δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίζουμε να δίνουμε  σ’ όλη την Ερμιονίδα αυτό που πραγματικά της αξίζει.

Ο Αντιδήμαρχος,

Σπύρος Αντουλινάκης