21 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Διακήρυξη για Πάρκινγκ στη Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου
Νέα & Ανακοινώσεις | 04 Ιανουαρίου 2022
Μη πραγματοποίηση του ξεχωριστού εθίμου «Γιάλα – Γιάλα» στην Ερμιόνη.

Κρανίδι, 04.01.2022

Ανακοίνωση

Με απόλυτο σεβασμό στον πολίτη και την κοινωνία, με αίσθημα ευθύνης για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έπειτα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του covid-19 και λαμβάνοντας υπόψη την ΚΥΑ 81559/29.12.2021 (ΦΕΚ 6290/2021 τ.Β), εξετάσαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θέμα της πραγματοποίησης του Ερμιονίτικου εθίμου «Γιάλα Γιάλα» την ημέρα του Αγιασμού των Υδάτων.

Σε συνεννόηση με την Κοινότητα Ερμιόνης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο προετοιμαστήκαμε και λειτουργήσαμε μέχρι τώρα με προσοχή, έχοντας πάντα στην σκέψη μας ότι μπορεί να προκύψουν νέα δεδομένα. Διανύουμε μια μακρά ήδη δύσκολη περίοδο η οποία μας αναγκάζει να προσαρμοζόμαστε ανάλογα, με μόνο γνώμονα την ασφάλεια όλων.

Προχωράμε λοιπόν για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη μη υλοποίηση του ξεχωριστού Ερμιονίτικου εθίμου. Το έθιμο «Γιάλα Γιάλα» τιμά τη ναυτοσύνη της περιοχής μας και βρίσκεται μέσα στις καρδιές όλων μας. Τα ήθη και έθιμα μας, ο σεβασμός στην παράδοση του τόπου μας, η λαογραφία μας και ο τοπικός μας πολιτισμός, είναι η δική μας «ταυτότητα» και είναι χρέος όλων μας αυτή η «ταυτότητα» να παραμείνει αναλλοίωτη.

Όμως, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid-19, τα τελευταία εικοσιτετράωρα αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα για όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Η θεία λειτουργία των Θεοφανείων θα τελεστεί στους Ιερούς Ναούς όλων των Κοινοτήτων του Δήμου μας, και ο Αγιασμός των Υδάτων στην Ερμιόνη, θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 μμ. στον λιμένα Ερμιόνης.

Μόνο δυνατοί πρέπει να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση με πολύ προσοχή.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υπομονή όλων.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος