25 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς και τις αγοραίες συμπεριφορές αιρετών της παράταξής του
Νέα & Ανακοινώσεις | 28 Οκτωβρίου 2022
Μήνυμα Εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου

Κρανίδι, 28.10.2022

Ανακοίνωση

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

28η Οκτωβρίου, ημέρα που οι Έλληνες από κάθε γωνιά του πλανήτη τιμούμε και δοξάζουμε  τους Ήρωες που αγωνίστηκαν, προσφέροντας ακόμα και τη ζωή τους, για το ιδανικό της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Γιορτάζουμε το μεγαλειώδες ΟΧΙ που γράφτηκε με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών και έδωσε ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό.

Είναι το ΟΧΙ ενός μονιασμένου λαού, όλων εκείνων των ηρώων που «έπεσαν» στη μάχη και μας απέδειξαν περίτρανα πως με πίστη στο Χριστό, συλλογικότητα, ανιδιοτέλεια, πατριωτισμό και φιλοπατρία είμαστε ικανοί να κερδίσουμε κάθε μορφή βίας, αδικίας, παραλογισμού και να είμαστε σε θέση να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Ογδόντα δύο χρόνια, λοιπόν, τιμούμε τον αγώνα του ελληνικού λαού κατά της ιταλικής επιδρομής, για την συλλογική αντίδρασή του στην τυραννία και τον ναζισμό, για το έπος της Εθνικής αντίστασης, το οποίο συνέβαλε  στην απελευθέρωση.

Η 28η Οκτωβρίου είναι το ένδοξο παρελθόν μας!

Είναι η ιστορία μας, που καταγράφηκε στις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας και μας υποδεικνύει ότι ενωμένοι, σαν μια γροθιά, όπως οι Έλληνες της εποχής του ’40, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.  

Καλούμαστε όλοι να παραδειγματιστούμε, να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα της ιστορίας και να πάψουμε πια να επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος. Να αναβιώσουμε αξίες, όπως ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη και να πούμε ΝΑΙ στην Παγκόσμια Ειρήνη, στην Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, στην Δημοκρατία και στην Ελευθερία.

Είναι η γιορτή των Ελλήνων, είναι γιορτή του Ελεύθερου Πνεύματος και ως ελεύθερος λαός, ως Έλληνες έχουμε χρέος να τιμήσουμε όλους εκείνους του Ήρωες του 1940 και να τους υποσχεθούμε πως αν η μοίρα κάποτε, μας φέρει αντιμέτωπους με ένα νέο ’40, ξανά με ΟΧΙ θα απαντήσουμε.

Γιατί οι Έλληνες δεν πολέμησαν από αγάπη για τον πόλεμο, αλλά έδωσαν αγώνα για το Δίκαιο και τη Λευτεριά.

Χρόνια Πολλά Ερμιονίδα!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,

Ιωάννης Γεωργόπουλος