22 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Κρανίδι
Δελτία Τύπου | 24 Μαρτίου 2023
Νέο μεγάλο έργο για την οδική ασφάλεια εξασφάλισε ο Δήμος Ερμιονίδας

Κρανίδι, 24.03.2023

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα, από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας,  κ.  Ιωάννη Γεωργόπουλο και τους συνεργάτες του, ο Δήμος μας εξασφάλισε την έγκριση ενός νέου έργου πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 1.091.886,96€.

Η Χρηματοδότηση ήρθε από το Ταμείο Ανάκαμψης και η σχετική πρόταση που είχαμε υποβάλλει, εγκρίθηκε στις 22Μαρτίου 2023, με κοινή Υπουργική Απόφαση των Αναπλ. Υπουργών  Θεόδωρου Σκυλακάκη και Στέλιου Πέτσα.

Οι εν λόγω παρεμβάσεις αφορούν σε στοχευμένες επεμβάσεις και βελτιώσεις επί του υφιστάμενου οδικού δικτύου με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου αλλά και τη μείωση του ποσοστού τροχαίων ατυχημάτων στο Δήμο Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του επιπέδου ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Οι δρόμοι, οι κοινόχρηστοι και οι λοιποί χώροι που επιλέχθηκαν αφορούν όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Συνοπτικά περιλαμβάνουν:

– Σήμανση για πληροφόρηση, καθοδήγηση, προειδοποίηση ή συνδυασμό με πινακίδες, ηλεκτρονικές πινακίδες, φανάρια σήμανσης και φωτεινούς σηματοδότες, στα σημεία εισόδου στους οικισμούς ή εντός των οικισμών σε σημεία αυξημένης επικινδυνότητας.

– Έξυπνες διαβάσεις πεζών.

– Κολωνάκια για την εξυπηρέτηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

– Δημιουργία Parklets για την ασφαλή στάση ή στάθμευση Ι.Χ., ταξί μοτοσυκλετών, ποδηλάτων και οχημάτων μικροκινητικότητας.

Τα σημεία των επεμβάσεων αφορούν σε οδούς του Δήμου και των οικισμών του από τις οποίες διέρχονται καθημερινά κάτοικοι και επισκέπτες κατά τις μετακινήσεις τους. Βρίσκονται σε κομβικά σημεία και ως εκ τούτου αφορούν και εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που κινούνται στο επιμέρους δίκτυο των οικισμών του Δήμου.

Μέσω της υλοποίησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων αναμένεται να:

  • Ενισχυθεί η οδική ασφάλεια.
  • Αναπτυχθούν σύγχρονες, βιώσιμες, προσβάσιμες και ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή υποδομές.
  • Να ελεγχθούν και εκσυγχρονιστούν οι υποδομές με λειτουργίες φιλικές προς τον χρήστη.
  • Βελτιωθούν οι τοπικές, περιφερειακές και εθνικές μεταφορές.
  • Προαχθεί η οδική ασφάλεια μέσω εκπαίδευσης και ενημέρωσης των χρηστών.

Γραφείο Δημάρχου