23 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση για την 26η/2024 τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 18 Οκτωβρίου 2021
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Κρανίδι, 18.10.2021

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας συμμετείχε στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου, με κεντρικό μήνυμα : «Ο κόσμος αλλάζει. Η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά». Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και οι Υπουργοί, κ.κ.  Μ. Βορίδης, Α. Γεωργιάδης, Κυριάκος Πιερακάκης, Στέλιος Πέτσας.   

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου) συμμετείχε ενεργά με όλα τα μέλη της. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. παρουσίασε τις προτάσεις και τις απόψεις της, με πρωτεύοντα θέματα  την αύξηση στους ΚΑΠ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), την Διαχείριση αδέσποτων ζώων και άλλα, διεκδικώντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη αυτονομία για τους Δήμους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ως στόχο και επιδίωξη για το μέλλον, να πατήσει γερά στα πόδια της. Με τα κατάλληλα εφόδια που θα της παρέχονται από την κεντρική διοίκηση, είναι «έτοιμη» να δουλέψει και να προσφέρει στους πολίτες της, καθώς με εκείνους έχει καθημερινή επαφή και από εκείνους αντλεί τη δύναμή της.

Συνεχίζουμε και ελπίζουμε ότι θα κυριαρχήσει η ουσία του συνεδρίου, δηλαδή η Αυτοδιοίκηση να έχει πρωτεύοντα και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και στη δημιουργία του μέλλοντος των Δήμων της χώρας μας.

Γραφείο Δημάρχου