22 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Η επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης στον Δήμο Ερμιονίδας
Νέα & Ανακοινώσεις | 10 Ιουνίου 2022
Ο Δήμος Ερμιονίδας ανάμεσα στους πρώτους ηπειρωτικούς Δήμους της Ελλάδας στην ανακύκλωση συσκευασιών

Κρανίδι, 10.06.2022

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Ερμιονίδας ανά τακτά χρονικά διαστήματα αιτείται από την “Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.” (ΕΕΑΑ), (η οποία είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακύκλωση συσκευασιών στην Ελλάδα), την δωρεάν αντικατάσταση των κατεστραμμένων μπλε κάδων με αντίστοιχους καινούργιους.

Η ΕΕΑΑ όσους κατεστραμμένους μπλε κάδους ανακύκλωσης παραλαμβάνει, τους αντικαθιστά δωρεάν με ίδιο αριθμό καινούργιων.

Την τελευταία φορά που η ΕΕΑΑ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας ήταν το έτος 2020, όταν αντικατέστησε δωρεάν 80 κατεστραμμένους μπλε κάδους ανακύκλωσης με 80 καινούργιους.

Στις 16/6/2021 με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 4501 αίτημά του προς την ΕΕΑΑ, ο Δήμος Ερμιονίδας αιτήθηκε την δωρεάν αντικατάσταση άλλων 80 κατεστραμμένων μπλε κάδων ανακύκλωσης.

Η ΕΕΑΑ δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό το αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας και ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει.

Ο Δήμος Ερμιονίδας επανήλθε και στις 22/2/2022 με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1363 νέο αίτημά του προς την ΕΕΑΑ, αιτήθηκε την δωρεάν αντικατάσταση 120 κατεστραμμένων μπλε κάδων ανακύκλωσης.

Η ΕΕΑΑ απάντησε ότι δεν αντικαθιστά τους μπλε κάδους ανακύκλωσης σε κανέναν ΟΤΑ, διότι επίκειται η εφαρμογή νέου κεντρικού σχεδιασμού στον τομέα της Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Συσκευασιών στην Ελλάδα.

Οπότε άμεσα ο Δήμος Ερμιονίδας προχώρησε σε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για την προμήθεια 35 μπλε και 70 πράσινων κάδων ανακύκλωσης.

Η παραλαβή των νέων μπλε κάδων ανακύκλωσης από τον Δήμο μας έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.    

Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Αποβλήτων Συσκευασιών (Α.ΣΥΣ.) στον Δήμο Ερμιονίδας συνεχίζεται με άψογους και εξαιρετικούς ρυθμούς.

Συγκεκριμένα ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο οποίος επιβλέπει το πρόγραμμα της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων συσκευασιών, με επίσημα στοιχεία του κατατάσσει τον Δήμο Ερμιονίδας ανάμεσα στους πρώτους ηπειρωτικούς Δήμους της Ελλάδας σε παραγωγή ανακυκλώσιμων αποβλήτων συσκευασιών, δηλαδή τα ανακυκλώσιμα που παράγει ο μπλε κάδος.

Γι’ αυτή την πρωτιά του Δήμου μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους της περιοχής μας, οι οποίοι επιδεικνύουν αυξημένη οικολογική συνείδηση και να τους καλέσω να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης μέσω του μπλε κάδου, με στόχο να κατακτήσουμε την πρώτη θέση σε όλη την χώρα.

Και φυσικά τα ανταποδοτικά οφέλη που λαμβάνουμε σαν Δήμος, από την ανακύκλωση συσκευασιών είναι σημαντικά και αξιοσημείωτα.

Ο Δήμος μας συνεχίζει το πρόγραμμα της ανακύκλωσης του μπλε κάδου, με την μεταφορά των ανακυκλώσιμων στο κοντινό ΚΔΑΥ Τριπόλεως, μειώνοντας έτσι το κόστος διαχείρισής τους, λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων από την μείωση του κόστους των μεταφορικών.

Επίσης υποβάλλαμε πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” για την προμήθεια και εγκατάσταση Γωνιών Ανακύκλωσης οι οποίες περιλαμβάνουν συστήματα υπόγειων και υπέργειων κάδων και αναμένουμε την έγκρισή της.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

 

Υ.Γ. : Ακολουθούν τα αιτήματα του Δήμου Ερμιονίδας προς την ΕΕΑΑ: