18 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ στο ΟΠΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ανοιχτή Αγορά)
Δελτία Τύπου | 21 Νοεμβρίου 2022
Ο Δήμος Ερμιονίδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2022

Κρανίδι, 21.11.2022

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην 37η Διεθνή  Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε 18-20 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Μια διοργάνωση που αποτελεί το κορυφαίο σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου τόσο για στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Philoxenia πλαισιώθηκε από πλήθος παράλληλων γεγονότων και δράσεων με σημαντικότερο το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για τον Αθλητικό Τουρισμό και πώς αυτός συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, το οποίο παρακολούθησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αγγελική Λούμη.

Είναι το γεγονός που αφουγκράζεται την παγκόσμια τουριστική αγορά και συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ώστε να μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη προορισμών και εμπειριών, αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Τον Δήμο Ερμιονίδας εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης, κ. Αριστείδης Μπίμπας και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιονίδας- Πορτοχελίου (ΕΞΕΠ), κ. Μιχάλης Τριγκάκης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας φιλοξενήθηκε στο περίπτερο 15, στο stand 21 ως συνεκθέτης μαζί με άλλους Δήμους  της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου, δημιουργώντας τρία εντυπωσιακά, κατά γενική ομολογία,  stands με άρωμα των τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών γλυκισμάτων της Ερμιονίδας. Με εικόνες και βίντεο μεταφέραμε απ’ άκρη σε άκρη τις πλούσιες ομορφιές του Τόπου μας.

Οι επισκέπτες, οι επαγγελματίες και οι φορείς του Τουρισμού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γευτούν τα προϊόντα του τόπου μας, ζητώντας μας πληροφορίες,  ώστε να μπορέσουν  να τα προμηθευτούν και να επισκεφθούν την Ερμιονίδα.

Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με επιχειρηματίες του Τουρισμού, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, hosted buyers από διάφορες χώρες αλλά και με φορείς του Τουρισμού. Το περίπτερό μας επισκέφθηκαν και πραγματοποίησαν εποικοδομητικές συζητήσεις μαζί μας, ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, η  Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κων/νος Ζέρβας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ελλάδος, κ. Γρηγόρης Τάσιος, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Καράογλου και Δήμαρχοι Δήμων της Πελοποννήσου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον προορισμό Ερμιονίδα αλλά και να γευτούν τα εξαιρετικά προϊόντα της.

Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε ουσιαστικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο κ. Α. Τζήκα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Α. Τσαξιρλή της ΔΕΘ HELEXPO, τον ειδικό συνεργάτη της ΔΕΘ και Πρόεδρο του Μουσείου ”Μίκης Θεοδωράκης” της Ζάτουνα, κ. Π. Παρασκευόπουλο και την παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα κ. Γεωργία Νταγάκη, με τους οποίους ετοιμάζουμε κάποιες δυνατές πολιτιστικές εκδηλώσεις εδώ στην Ερμιονίδα,  που θα σας ανακοινώσουμε στο άμεσο μέλλον. Στο Περίπτερό μας βρέθηκε και ο αγαπημένος πρώην Γ. Διευθυντής των Ξενοδοχείων AKS και νυν Διευθυντής του ”The Met Hotel” στην Θεσσαλονίκη, κ. Κ. Κάκκαρης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαμε, όπως το Συμβούλιο των Ξενοδoχειακών ενώσεων  Ελλάδος με την παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, όπου τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Μιχάλης Τριγκάκης, ενώ ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος είχε μια ενδιαφέρουσα επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κων/νο Ζέρβα, στον οποίο προσέφερε προϊόντα της Ερμιονίδας  και την επετειακή έκδοση του Δήμου ”Η Συμβολή της Ερμιονίδας στην Επανάσταση του 1821”.

Το brand name Ermionida  γίνεται  γνωστό, η Ερμιονίδα αποτελεί πλέον έναν από τους ελκυστικότερους ασφαλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, παίρνει την θέση που της αξίζει στην αγορά Τουρισμού και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό.

Ύστερα από σκληρή δουλειά καταφέρνουμε επιτέλους να παίρνουμε τα επιθυμητά τουριστικά μεγέθη.

Η καρδιά του Τουρισμού χτύπησε στην Θεσσαλονίκη και εμείς ήμασταν εκεί, δίνοντας δυναμικό παρόν για να ακουστεί δυνατά και η καρδιά της Ερμιονίδας, ώστε να ενημερωθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να διεκδικήσουμε, να οργανώσουμε την επόμενη μέρα στον Τουρισμό και να προβληθούμε ως προορισμός.

Γραφείο Δημάρχου