23 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση για την 26η/2024 τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 13 Οκτωβρίου 2023
Ο Δήμος Ερμιονίδας βασίστηκε στον επίσημο Πίνακα Ανακοίνωσης των Αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου Ναυπλίου

Κρανίδι, 13.10.2023

Δελτίο Τύπου

Με μια ακατανόητη ανακοίνωση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ερμιονίδα – Βήμα στο Αύριο”, κ. Γιάννης Μαργέτας, ψέγει και μέμφεται τον Δήμο Ερμιονίδας, εξαιτίας του ότι στην ιστοσελίδα του αναρτήθηκε η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Δημοτική Περίοδο 2024-2028 και αναρωτιέται σε ποια επίσημα στοιχεία βασίστηκε η εν λόγω δημοσιοποίηση.

Όμως ο κ. Μαργέτας γνωρίζει πολύ καλά, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας βασίστηκε στον επίσημο Πίνακα Ανακοίνωσης των Αποτελεσμάτων του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, όπως αυτός έχει ήδη δημοσιοποιηθεί.

Μάλιστα, ανάλογες ανακοινώσεις έχουν κάνει μέχρι σήμερα αρκετοί Δήμοι στην Ελλάδα.

Και αυτό διότι είναι δεδομένο ότι η απόφαση ανακήρυξης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου, αποτελεί μια καθαρά τυπική διαδικασία, η οποία συμμορφώνεται πλήρως με τον ήδη αναρτημένο πίνακα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Μαργέτας αρνείται να αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα και την ετυμηγορία της πλειοψηφίας του λαού της Ερμιονίδας.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν σέβεται την εκλογική διαδικασία, τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους εκλογικούς αντιπροσώπους όλων των παρατάξεων και κυρίως της δικής του παράταξης, οι οποίοι δεν υπέβαλλαν καμία ένσταση κατά την διαδικασία της καταμέτρησης.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ολισθαίνει σε τόσο επικίνδυνες ατραπούς, ώστε αρνείται να αποδεχτεί την ήττα του, φτάνοντας στο σημείο να ανασκευάσει την αρχική του ανακοίνωση.

Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι απευθύνεται προς τους δυσαρεστημένους υποψηφίους της παράταξής του, που δεν εξελέγησαν και τους πουλάει την ελπίδα πως μέχρι την απόφαση της ανακήρυξης του Πρωτοδικείου ίσως κάτι αλλάξει στις ψήφους τους και γίνουν τελικά κάποιοι από αυτούς μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίσει την γκρίνια τους και τη δυσαρέσκειά τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, εξήγηση μπορεί να μας δοθεί μόνο από το πάντα επίκαιρο και κατάλληλο για την παρούσα περίπτωση απόφθεγμα του λόγιου Καισάριου Δαπόντε, “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην”.

Γραφείο Δημάρχου