23 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση για την 26η/2024 τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 27 Μαρτίου 2023
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι, 27.03.2023

Δελτίο Τύπου

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας, συγκίνησης, εθνικής ομοψυχίας και ενότητας γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος  η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Στην Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου ανήμερα της Εθνικής Επετείου, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου προς τιμήν του κληρικού Κρανιδιώτη πολεμιστή του 1821 Αρσένιου Κρέστα.

Ακολούθησε η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ι. Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ.  του Δήμου Ερμιονίδας, κα Ελένη Γκαμίλη, η Αντιδήμαρχος, κα Α. Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Ι. Τσαμαδός, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., κ. Α. Μπίμπας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Α. Λάμπρου και Α. Τόκας, ο Διοικητής του Α.Τ Ερμιονίδας, κ. Π. Βλαχοκυριάκος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου, κ. Ι. Σαράντος  οι Σημαιοφόροι των Σχολικών μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας, αντιπροσωπεία από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου,  εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια, στην Πλατεία Ρέπουλη στο Ηρώο τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Κρανιδίου, από εκπροσώπους Συλλόγων & Φορέων, από  τους μαθητές των σχολείων και Σωματεία του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Πανηγυρικός της Ημέρας εκφωνήθηκε από την Εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Κρανιδίου, κα Αντιγόνη Λασκαρίδου.

Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η παρέλαση επί του κεντρικού δρόμου, στην οποία συμμετείχαν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  η Δημοτική Φιλαρμονική, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου και ο Αθλητικός Σύλλογος «Ηρακλής».

Οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος στον προαύλιο χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου με παραδοσιακούς  χορούς από τους μαθητές των σχολείων και την χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, κ. Δ. Κοντοκάλη.

Τελετάρχης των επετειακών εκδηλώσεων ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Ι. Τσαμαδός, ενώ την ευθύνη και τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων στις Κοινότητες είχαν οι Πρόεδροι των Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Η παρέλαση των παιδιών μας γέμισε υπερηφάνεια και έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που με την παρουσία τους, τονώνουν το εθνικό φρόνημά μας και μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε τους αγώνες για τα ιδανικά μας.

Η παρέλαση είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής της νέας γενιάς προς τους προγόνους που θυσιάστηκαν υπέρ της Πατρίδας για να είμαστε εμείς σήμερα Ελεύθεροι.

Γραφείο Δημάρχου