25 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς και τις αγοραίες συμπεριφορές αιρετών της παράταξής του
Νέα & Ανακοινώσεις | 29 Οκτωβρίου 2023
Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι, 29.10.2023

Δελτίο Τύπου

Σε κλίμα υπερηφάνειας, συγκίνησης και με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Στην Κοινότητα Κρανιδίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών της πόλης και την επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος  Ερμιονίδας, κ. Ι. Γεωργόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Ι. Τσαμαδός, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας, κ. Α. Μπίμπας, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, κ. Δ. Σίδερης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Κρανιδίου, κ. Κ. Μανωλόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Ερμιονίδας, κ. Ν. Γεώργας, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου, κ. Ι.Σαράντος,  οι Σημαιοφόροι των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας, αντιπροσωπεία από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του Δήμου μας, καθώς και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια, στην Πλατεία Ρέπουλη τελέστηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, τον  Πρόεδρο της Κοινότητας Κρανιδίου, από τα Σώματα Ασφαλείας του Δήμου Ερμιονίδας, από εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων, από τους μαθητές των σχολείων και τα Σωματεία του Δήμου μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Εκπαιδευτικός και Υποδιευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου, κ Δ. Κοντοκάλης.

Ακολούθησε η προσευχή από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ερμιονίδας και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Με  την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου μας, ολοκληρώθηκε η επετειακή τελετή στο Ηρώο της Πλατείας Ρέπουλη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ηρωικού «ΟΧΙ», κορυφώθηκαν με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση.

Την παρέλαση άνοιξε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ερμιονίδας και ακολούθησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου, ο Αθλητικό Σύλλογος «Ηρακλής», το Γυμνάσιο Κρανιδίου, το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου, το ΕΠΑΛ Κρανιδίου και το 1Ο Σύστημα Προσκόπων Ερμιονίδας.

Τελετάρχης των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Ερμιονίδας ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Ι. Τσαμαδός, εκφωνήτρια στον χώρο το Ηρώου ήταν η Δημοτική Υπάλληλος, κα Ε. Στάμου και υπεύθυνος στον χώρο της παρέλασης ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Κρανιδίου, κ. Π. Ντουνέτας.

Την ευθύνη και τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων στις υπόλοιπες Κοινότητες, είχαν οι Πρόεδροι των Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα, διότι μας υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και ενάντια σε κάθε μορφή κατάκτησης και στέρησης της Ελευθερίας.

Είναι ελάχιστο χρέος μας να αποδίδουμε τιμές στους νεκρούς της Ελλάδας, σε όλους εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για το ύψιστο αγαθό, την Ελευθερία!

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που με την παρουσία τους, τονώνουν το εθνικό φρόνημά μας και με τον παλμό και τη λεβεντιά τους, μας γεμίζουν υπερηφάνεια και μεταφέρουν την αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας, της πόλης, της Ερμιονίδας μας.

Γραφείο Δημάρχου