25 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 7ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ Εισερχόμενα eleni antonopoylou
Νέα & Ανακοινώσεις | 02 Απριλίου 2021
Ο κ. Λάμπρου να καταδικάσει απερίφραστα τον ανώνυμο και δειλό συκοφάντη.

Κρανίδι, 02.04.2021

Ανακοίνωση

Ο κ. Λάμπρου σε χθεσινό δελτίο τύπου αναφέρεται στις απευθείας αναθέσεις και στην δράση του ανώνυμου συκοφάντη κουκουλοφόρου του διαδικτύου, ο οποίος κρύβεται στο facebook πίσω από το ψεύτικο προφίλ “Ουράνιο Τόξο”.

Τον καλώ λοιπόν να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές.

Καταδικάζει απερίφραστα αυτόν τον ανώνυμο και δειλό συκοφάντη;

Διότι εάν τον καταδικάζει, τότε η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι η προσφυγή στην δικαιοσύνη, εφόσον δεν μιλάμε για κάποιον που κάνει επώνυμα κριτική αλλά για κάποιον που επανειλημμένα ψεύδεται, συκοφαντεί και λασπολογεί ανώνυμα.

Ο πρώτος που έκανε μήνυση εναντίον αυτού του ανώνυμου κουκουλοφόρου είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μανώλης Φλωρής, που έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Λάμπρου.

Και ερωτώ τον κ. Λάμπρου.

Διαφωνεί με αυτήν την κίνηση του κ. Φλωρή;

Έπρεπε ο κ. Φλωρής να ανέχεται την απαράδεκτη συκοφαντία και λασπολογία εναντίον του δίχως να κάνει καμία ενέργεια;

Έχω ξεκαθαρίσει ότι δέχομαι με μεγάλη χαρά, κάθε επώνυμη καλοπροαίρετη κριτική, που αποσκοπεί στη βελτίωσή μας ως Δημοτική Αρχή, με απώτερο σκοπό το καλό του τόπου μας.

Επίσης είναι δεκτή κάθε είδους επώνυμη κριτική, η οποία βασίζεται στην αλήθεια και σε πραγματικά γεγονότα.

Δεν ανέχομαι όμως ψεύδη, συκοφαντίες και προσβολές που στοχεύουν στο να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου ή των συνεργατών μου.

Και ο κ. Λάμπρου είναι ο τελευταίος που πρέπει να ενοχλείται από τις αίθουσες των δικαστηρίων, από την στιγμή που ο ίδιος έχει αποστείλει εξώδικο σε τοπικό blogger όταν ένιωσε ότι θίχτηκε από κάποια κακοπροαίρετη κριτική.

Οπότε είναι πολύ υποκριτικό εκ’ μέρους του να έρχεται σήμερα και να ισχυρίζεται ότι διαφωνεί με την ποινικοποίηση του δημόσιου λόγου, όταν στο πρόσφατο παρελθόν έχει πράξει το αντίθετο.

Η απευθείας ανάθεση στην οποία αναφέρεται ο κ. Λάμπρου, απόλυτα συντονισμένος με τον ανώνυμο κουκουλοφόρο του διαδικτύου, αφορά την μελέτη καταγραφής και αντικατάστασης 5.750 παλαιών δημοτικών φωτιστικών από νέους σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο μας, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Το ποσό των 11.440,00 € που κόστισε, είναι μικρότερο σε σχέση με αντίστοιχες μελέτες που έχουν κάνει άλλοι Δήμοι της Ελλάδας.

Η μελέτη αυτή δεν γινόταν να εκπονηθεί από τον Δήμο Ερμιονίδας με ίδια μέσα, λόγω έλλειψης εξιδεικευμένου προσωπικού.

Επίσης δεν υπήρχε κάποια  εταιρεία  από την περιοχή μας η οποία θα μπορούσε να την εκπονήσει.

Είναι καλό, ο κ. Λάμπρου να περιορίσει την εμμονή με τις απευθείας αναθέσεις διότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα. 

Είναι 22 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, εκ των οποίων μάλιστα τα 12 χρόνια Δημοτική Αρχή, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης και ενοχλείται σήμερα από τις απευθείας αναθέσεις, λες και τις βλέπει για πρώτη φορά ή λες και ήρθε εδώ από άλλον πλανήτη.

Τα 12 χρόνια που ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος έγιναν εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις.

Ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι απολύτως νόμιμες.

Η δυνατότητα από έναν ΟΤΑ για απευθείας ανάθεση ενός έργου ή κάποιας προμήθειας περιορίζεται σε μικρά χρηματικά ποσά.

Ο σκοπός που αυτές έχουν προβλεφθεί από το νομοθέτη είναι, προκειμένου να πραγματοποιηθούν γρήγορα ορισμένες ενέργειες που αφορούν τους ΟΤΑ, σε αντίθεση με τους πρόχειρους ή τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς που αφορούν σαφώς μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο υλοποίησης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα μικρά έργα προχωρούν πολύ γρήγορα ενώ παράλληλα ενισχύεται και η τοπική οικονομία.

Μήπως τελικά ο κ. Λάμπρου αναμασώντας την καραμέλα των απευθείας αναθέσεων στοχεύει στο να μην λειτουργεί τίποτα και να μην προχωράει κανένα έργο στον Δήμο Ερμιονίδας;

Τον ενημερώνω πως εάν έχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του καλό είναι να το ξεχάσει, διότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμά της με εντιμότητα και διαφάνεια ανταποκρινόμενη στην εντολή που έλαβε από τους Δημότες της Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος