21 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας να συνετίσει τους αιρετούς της παράταξής του, οι οποίοι υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους και διχάζουν την τοπική κοινωνία με τις ενέργειές τους
Ο κ. Μαργέτας θα πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες

Κρανίδι, 16.05.2022

Ανακοίνωση

Ο κ. Μαργέτας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, συνεχίζει να βαδίζει με την μορφή παραληρήματος πλέον, την οδό της πολιτικής κατρακύλας στην οποία τον οδήγησαν οι νέοι/ες συμβουλάτορές του, με τις απαρχαιωμένες συμβουλές τους.

Αντί να ζητήσει συγνώμη από τους Δημότες και την Δημοτική Αρχή για το μέγιστο πολιτικό ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε, αφού ανενημέρωτος όπως αποδείχθηκε, κατηγόρησε άδικα τον Δήμο Ερμιονίδας για αποκλεισμό της Κοινότητας Ερμιόνης από την διοργάνωση του καψίματος του Ιούδα, αυτός συνεχίζει αμετανόητος να μας κατηγορεί για διαχωρισμό των Κοινοτήτων σε παιδιά και απόπαιδα.

Αντί να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης για να μάθει από αυτόν τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να απέχει η Κοινότητα από την διοργάνωση, ζητάει να του επιδείξουμε κάποιο έγγραφο που η ίδια η Κοινότητα να αρνείται ρητά την συμμετοχή της, διαφορετικά δεν πείθεται για τα γεγονότα που συνέβησαν και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Άραγε από ποιόν Νόμο προκύπτει, ότι για να μην συμμετάσχει μια Κοινότητα στην διοργάνωση εκδήλωσης που γίνεται στην έδρα της, πρέπει η ίδια να το δηλώσει εγγράφως;

Ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες, συγκάλεσα εγγράφως συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων με θέμα την διοργάνωση του καψίματος του Ιούδα στην Ερμιόνη.

Ενώπιον όλων των παρισταμένων ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης αρνήθηκε μετ’ επιτάσεως την συμμετοχή της Κοινότητας στην διοργάνωση, κάτι το οποίο δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Δηλαδή για πρώτη φορά στα χρονικά, μια Κοινότητα αρνήθηκε την συμμετοχή της στην διοργάνωση εκδήλωσης που γίνεται στην έδρα της.

Από πού λοιπόν προκύπτει ότι η Δημοτική Αρχή απέκλεισε την Κοινότητα Ερμιόνης από την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης;

Μπορούσαμε να την βάλουμε με το ζόρι διοργανώτρια ή μήπως έπρεπε να της ζητήσουμε ένα έγγραφο άρνησης της συμμετοχής της στην διοργάνωση;

Οπότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε ο κ. Μαργέτας αρνείται να σεβαστεί και να αποδεχθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, είτε δεν πιστεύει όσα ειπώθηκαν και συζητήθηκαν ενώπιον δέκα ατόμων, και κανείς από αυτούς δεν τα διαψεύδει.

Εάν συμβαίνει το πρώτο, είναι κάτι πολύ λυπηρό και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνο.

Εάν συμβαίνει το δεύτερο θα τον πληροφορήσω ότι στην παράταξή μας έχουμε μάθει να κάνουμε αντρίκιες κουβέντες που δεν τις παίρνουμε πίσω και ο λόγος μας αποτελεί συμβόλαιο.

Δεν του κάνει εντύπωση ότι κανείς από την Κοινότητα Ερμιόνης δεν διαμαρτυρήθηκε για την μη συμμετοχή της στην διοργάνωση του καψίματος του Ιούδα και ότι κανείς από τους παρισταμένους στην συνάντηση δεν διαψεύδει το λεγόμενά μου;

Τον καλώ λοιπόν να σταματήσει να εκτίθεται ανεπανόρθωτα απέναντι στην τοπική κοινωνία και επίσης να μου επιτρέψει να κάνω προγνωστικά για την έκβαση των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ερμιονίδα, κάτι το οποίο νομίζω ότι δεν υπερβαίνει τις συνταγματικές διατάξεις που επιτρέπουν στους πολίτες να εκφραστούν ελεύθερα και να επιλέξουν αυτοί ποιοι θα αναλάβουν τις τύχες του Δήμου μας για την επόμενη πενταετία.

Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με ίσους όρους όλους τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων και έχει άψογη και εποικοδομητική συνεργασία μαζί με όσους από αυτούς το επιθυμούν.

Δαμιανός Κουτούβαλης

Αντιδήμαρχος Δ. Ε. Ερμιόνης