12 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας υπηρετεί πιστά την τακτική της στείρας και μηδενιστικής αντιπολίτευσης
Δελτία Τύπου | 03 Ιουνίου 2023
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δημοτικού γηπέδου τένις στο κτήμα δωρεάς Κώστα Δημότση “Έλληνα”

Κρανίδι, 03.06.2023

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δημοτικού γηπέδου τένις, στο κτήμα 8 στρεμμάτων δωρεάς Κώστα Δημότση “Έλληνα”, στην θέση «Γκολέμι – Αγία Θεοδώρα» της Κοινότητας Κρανιδίου.

Η κατασκευή του γηπέδου έγινε σύμφωνα με όλες τις εκδοθείσες άδειες, βάση του εγκεκριμένου αρχιτεκτονικού σχεδίου της ΓΓΑ, σε σημείο το οποίο περιγράφεται ως “ΑΙΘΡΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ”.

Το γήπεδο χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου μέσω ευγενικής χορηγίας δωρητή, στον οποίο ο Δήμος Ερμιονίδας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του γι’ αυτήν την αξιέπαινη προσφορά του προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Το εν λόγω γήπεδο τέννις, το οποίο αποτελεί ένα αθλητικό στολίδι για την Ερμιονίδα, κατασκευάστηκε σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, όπου κατά το πρώτο στάδιο δημιουργήθηκε η υποδομή – υπόβασή του και κατά το δεύτερο η τελική επιφάνεια, από τελευταίας τεχνολογίας αντικραδασμικό ελαστοτάπητα, προδιαγραφών U.S. Open, ο οποίος δεν χρήζει συντήρησης.

Η απόδοση του γηπέδου είναι εξαιρετική και οι αθλητές προστατεύονται πλήρως από τους κραδασμούς.

Το τένις είναι ένα άθλημα το οποίο  αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα, λόγω Τσιτσιπά και Σάκαρη, όσο και στην άκρως τουριστική περιοχή μας.

Έτσι, η κατασκευή αυτού του δημοτικού γηπέδου κάλυψε εν μέρει την επιτακτική ανάγκη που υπήρχε για δημοτικά γήπεδα τένις στην  Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν διέθετε κανένα, σε αντίθεση με την Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης που διαθέτει δύο.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ” και έτσι αποδεικνύεται στην πράξη πόσο δίκιο είχε η παρούσα Δημοτική Αρχή όταν υποστήριζε ότι η κατασκευή των δύο γηπέδων τένις είναι καθόλα νόμιμη και ουδόλως επηρεάζει την επιθυμία του μεγάλου ευεργέτη Κωνσταντίνου Δημότση – “Έλληνα”, για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο ίδιο κτήμα.

Και ταυτόχρονα αποδεικνύεται πόσο άδικο είχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έφτασαν μάλιστα στο σημείο στις 08-06-2022, να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά για το θέμα κατά του Δημάρχου Ερμιονίδας και της Δημοτικής Αρχής, η οποία βέβαια έπεσε στο κενό.

Το μόνο που κατάφεραν όμως είναι να καθυστερήσει για ένα έτος η κατασκευή του ενός γηπέδου τένις και να χαθεί η δωρεάν κατασκευή του δεύτερου γηπέδου τένις, αφού ο έτερος χορηγός απέσυρε τη δωρεά του διαπιστώνοντας την μεγάλη καθυστέρηση της κατασκευής τους.

Ο Δήμος Ερμιονίδας δεσμεύεται ότι θα κατασκευαστεί και το δεύτερο γήπεδο τένις παράλληλα με την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΟΤΣΗΣ ή ΕΛΛΗΝΑΣ”, αφού η έκταση της δωρεάς του αείμνηστου ευεργέτη – δωρητή, επαρκεί και με το παραπάνω για κάτι τέτοιο.

Τις αμέσως επόμενες μέρες το γήπεδο τένις θα δοθεί προς χρήση σε κάθε κάτοικο, επισκέπτη ή φιλοξενούμενο το επιθυμεί, κατόπιν σχετικού ραντεβού το οποίο θα κλείνεται μέσω πλατφόρμας που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας.

Γραφείο Δημάρχου