16 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:6η Πρόσκληση 2024 για τακτική συνεδρίαση
Δελτία Τύπου | 17 Μαΐου 2021
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Λειτουργία του εκπαιδευτικού ιστοχώρου “Γριφομπότ της Επανάστασης”.

Κρανίδι, 17.05.2021

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια της συνεργασίας και της δημιουργίας της σύμπραξης μεταξύ των Δήμων Ερμιονίδας, Μεσσήνης, και Τριφυλίας, με το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας, σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του εκπαιδευτικού ιστοχώρου Γριφομπότ της Επανάστασης.

Συγκεκριμένα, το Γριφομπότ αποτελεί ένα παιχνίδι μάθησης με παράλληλη εκμάθηση βασικών στοιχείων κώδικα, προς ενίσχυση των σχολείων με καινοτόμες εκπαιδευτικές λύσεις. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο Μαρτίου 2020 και αγκαλιάστηκε από μαθητές και καθηγητές.

Σήμερα, το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δια μέσου της εταιρίας Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB, δημιούργησε το Γριφομπότ της Επανάστασης του 1821.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μία ειδική έκδοση της πλατφόρμας παρουσιάζει και αναδεικνύει, την συμμετοχή Δήμων της Πελοποννήσου στην Επανάσταση.

http://1821.grifobot.gr/

 Η πλατφόρμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, και στόχος όλων μας είναι να ενημερωθούν οι μαθητές, οι μαθήτριες, καθώς και οι οικογένειές τους, ώστε κάθε μαθητής-μαθήτρια, με ευχάριστο αλλά και παιγνιώδη τρόπο, να μάθει για τη συμμετοχή του τόπου του στην Επανάσταση του 1821.

Ευχόμαστε πρωτότυπες και συναρπαστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες.

http://1821.grifobot.gr/t/ermionida

Γραφείο Δημάρχου