15 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση 3ης κατεπείγουσας σύγκλησης Διοικητικού Συμβουλίου
Νέα & Ανακοινώσεις | 28 Μαρτίου 2023
Περιβαλλοντική δράση στην ορεινή Αρκαδία από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Εριονίδας

       Κρανίδι, 28.03.2023

Ανακοίνωση

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η Περιβαλλοντική δράση, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας στην ορεινή Αρκαδία.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία   να  περπατήσουν  μαζί με τα έμπειρα μέλη του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης σε ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια του Mαίναλου. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής  έλαβε χώρα  μέσα από το πανέμορφο ελατόδασος.

Το ορειβατικό Καταφύγιο «Μαίναλο»  του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, το χιονοδρομικό, ήταν ακόμα μερικά εντυπωσιακά σημεία με θέα τις καταπράσινες πλαγιές του βουνού.

Ακολούθησε γεύμα στο καταφύγιο, όπου  είχαμε την  ευκαιρία να γνωριστούμε  με μελή του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης και να συζητήσουμε απορίες για την ορειβασία, την πεζοπορία και τον απαιτούμενο και σωστό εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιείται.

Μετά το γεύμα και στο δρόμο για Τρίπολη,  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στην εκκλησία της  Αγίας Φωτεινής στον κάμπο της Αρχαίας Μαντινείας.

Έπειτα,  ακολούθησε επίσκεψη στην Τρίπολη και η επίσκεψή μας στο Πολεμικό Μουσείο  Τρίπολης.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά σπάνια εκθέματα από τον αγώνα του 1821, όπως και του πολέμου του 1940 που  καλύπτουν θεαματικά τους αγώνες των Ελλήνων, καθώς και συλλογές που απεικονίζουν σε ανάγλυφη μορφή την ιστορία της Τρίπολης, αλλά και όλης της Αρκαδίας.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τον  Ελληνικό  Ορειβατικό  Σύλλογο  Τρίπολης!

Ευχαριστούμε και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας σε αυτή την ημερήσια  Περιβαλλοντική Δράση.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης

 Αθλητισμού & Περιβάλλοντος

Δήμου Ερμιονίδας,

Γεώργιος Τσεγκής