16 Ιουλίου 2025 Τελευταία ανάρτηση:Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής οδοστρωμάτων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Δ.Ε. Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας
Νέα & Ανακοινώσεις | 16 Ιουλίου 2025
ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4)

Κρανίδι, 16.07.2025

Έκτακτη Ανακοίνωση

Σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) τίθεται η Ερμιονίδα σήμερα, Τετάρτη 16-07-2025, με Απόφαση Του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών της ΓΓΠΠ, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή μας προβλέπεται πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4).

Με βάση τα προβλεπόμενα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Παρακαλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Μπορείτε επίσης να καλείτε το 112 ή το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου 2754022199.

Προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το φυσικό μας περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Ιωάννης Γεωργόπουλος

ΑΠ Α3245 Red Code 20250715 ΑΔΑ ΨΖΩ846ΝΠΙΘ-Ι5Ν