22 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση 12ης _2024 Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής
Νέα & Ανακοινώσεις | 25 Φεβρουαρίου 2023
Σεμινάριο Α’ Βοηθειών στους εργαζομένους Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι, 25.02.2023

Ανακοίνωση

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των εργαζομένων του Δήμου Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκε χτες, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου σεμινάριο με θέμα «Επείγουσες καταστάσεις. Αρχική εκτίμηση – Αντιμετώπιση» (Α’ Βοήθειες), το οποίο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Το Σεμινάριο διοργάνωσε ο Δήμος  Ερμιονίδας σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Δημήτριο Ξυφτέρη και τον Ιατρό Εργασίας, κ. Χρήστο Δημοβασίλη.

Ο Ερυθρός Σταυρός- παράρτημα Ναυπλίου, ύστερα από πρόσκληση των ανωτέρω απέστειλε ειδική εκπαιδεύτρια στις εγκαταστάσεις του Δήμου για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Σε πρώτη φάση, το Σεμινάριο παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Το Σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σχετικά με την ενημέρωση των εργαζομένων για την ασφάλεια.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν:

  1. Σε θέματα παροχής  Πρώτων Βοηθειών
  2. Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ- Θέση ανάνηψης)

Έχει αποδειχθεί πως η σωστή χρήση πρώτων βοηθειών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορεί να σώσει ζωές. Αξίζει τον κόπο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εκπαιδευτούμε σωστά για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρόντες σε όλη τη διαδικασία ήταν ο Τεχνικός Ασφαλείας και ο Ιατρός Εργασίας του Δήμου Ερμιονίδας.

Το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών είχε διάρκεια 90 Λεπτά και στους συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στον εμπλουτισμό των γνωστικών αντικειμένων του Ανθρώπινου δυναμικού και την ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων στους χώρους εργασίας του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Δήμου Ερμιονίδας,

Γεώργιος Πιτσάς