25 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 7ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ Εισερχόμενα eleni antonopoylou
Δελτία Τύπου | 18 Μαΐου 2022
«Σεμινάριο για θέματα Πυρασφάλειας στον Δήμο Ερμιονίδας»

Κρανίδι, 18.05.2022

Δελτίο Τύπου

Χθες, Τρίτη 17 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Ερμιονίδας και των Νομικών Προσώπων του, το σεμινάριο για θέματα πυρασφάλειας, το οποίο έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο του αμαξοστασίου, στις Αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας.

Η εμπεριστατωμένη παρουσίαση των εξελιγμένων και σύγχρονων υλικών και μεθόδων  πυρόσβεσης και πυρασφάλειας έγινε από το εξειδικευμένο προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου.

 Η θεματολογία του Σεμιναρίου για θέματα πυρασφάλειας περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, η οποία αφορούσε τους κινδύνους πρόκλησης και τις αιτίες εκδήλωσης πυρκαγιάς, τις Βασικές Αρχές πρόληψης μιας πυρκαγιάς και τις Βασικές Αρχές αντιμετώπισής της με τα σύγχρονα και κατάλληλα μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, δόθηκαν σαφείς οδηγίες με επίδειξη της σωστής και ασφαλούς χρήσης του πυροσβεστήρα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην διαδικασία εκκένωσης κτιρίου σε περίπτωση πυρκαγιάς καθώς και στην διαχείριση του κινδύνου σε περιστατικά φωτιάς στον χώρο εργασίας και όχι μόνο.

 Το εν λόγω σεμινάριο παρακολούθησαν εργαζόμενοι απ’ όλες τις υπηρεσίες/τμήματα του Δήμου Ερμιονίδας και ήταν διάρκειας μιας ώρας και τριάντα λεπτών. Προς αποφυγή του συνωστισμού, η εκπαίδευση των εργαζομένων έγινε σε τρεις βάρδιες των 40 ατόμων περίπου.

Στο σεμινάριο τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του covid-19.

Ευχαριστούμε θερμά το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κρανιδίου και όλο το προσωπικό του Δήμου Ερμιονίδας που παρευρέθηκε στο σεμινάριο για θέματα πυρασφάλειας. Η άμεση ανταπόκρισή σας μας δίνει τη δυνατότητα για την διοργάνωση και άλλων δράσεων προληπτικού χαρακτήρα.

Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει ως άμεση προτεραιότητα την Πρόληψη κρίσιμων περιστατικών μέσα στον χώρο εργασίας, τον εμπλουτισμό των γνωστικών αντικειμένων των εργαζομένων του και την Ασφάλεια του Ανθρώπινου Δυναμικού του.

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

Αντιδήμαρχος Ανθρώπινου Δυναμικού

Δήμου Ερμιονίδας