13 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο Δήμος Ερμιονίδας στους 12 πρώτους Δήμους της χώρας που εντάσσονται στο νέο Πρόγραμμα Πυροπροστασίας οικισμών του ΥΠΕΝ
Νέα & Ανακοινώσεις | 20 Απριλίου 2021
Σημαντική η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κρανίδι, 20/04/2021

Ανακοίνωση

Μία ιδιαίτερα σημαντική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεξήχθη χθες, αφού κατά την διάρκειά της ελήφθησαν μεταξύ άλλων, τρείς πολύ σπουδαίες αποφάσεις.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν:

1. Ψήφισμα, με το οποίο ο Δήμος Ερμιονίδας αντιδρά στην ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στη μορφή που έχουν σήμερα, λόγω της πληθώρας των δυσκολιών που δημιουργούνται στην τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα παραθέτει και σειρά προτάσεων επί του θέματος.

2. Κανονισμός Κοινόχρηστων Χώρων, με τον οποίο για πρώτη φορά στο Δήμο μας μπαίνουν τα θεμέλια της οργάνωσης όλων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ερμιονίδας, όπως ορίζεται από τον ανωτέρω Κανονισμό.

3. Παραλαβή της μελέτης για τις κατεδαφίσεις επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτισμάτων, όπου αφού ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, θα έχουμε πρώτη φορά στο Δήμο Ερμιονίδας μαζικές κατεδαφίσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν ασφάλεια στους διερχόμενους και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην υγειονομική εξυγίανση της κάθε γειτονιάς. Βεβαίως και πέραν των δρομολογημένων κατεδαφίσεων, καταγράφονται συνεχώς κτίσματα που χρήζουν παρεμβάσεων, ώστε να αποσταλούν στις αρμόδιες επιτροπές για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Προχωράμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, για το καλύτερο του τόπου μας !

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος