21 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας να συνετίσει τους αιρετούς της παράταξής του, οι οποίοι υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους και διχάζουν την τοπική κοινωνία με τις ενέργειές τους
Νέα & Ανακοινώσεις | 10 Φεβρουαρίου 2022
«Smart Cities – Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή»

Κρανίδι, 10.02.2022

Ανακοίνωση

Ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο παρέχεται στους Δήμους, από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, ώστε να προχωρήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Το πρόγραμμα «Ανάπτυξη εφαρμογών και τεχνολογιών έξυπνων πόλεων – Smart Cities» έχει ήδη ξεκινήσει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, και το ποσό της χρηματοδότησης που είναι ανάλογο του πληθυσμού των Δήμων, για τον Δήμο Ερμιονίδας ανέρχεται στο ποσό των 380.000 ευρώ.

Οι βασικοί άξονες που αναπτύσσονται στο πρόγραμμα προβλέπουν τη μετάβαση στην Ψηφιακή Εποχή των Δήμων, την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων, την βελτίωση εξυπηρέτησης πολίτη και επιχείρησης, την ενίσχυση τοπικής διαβούλευσης και διαφάνειας, κ.ά.

Οι προτεινόμενες δράσεις επιλέγονται με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, την εξοικονόμηση ενέργειας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η Έξυπνη Πόλη προσφέρει μία ποικιλία υπηρεσιών στους πολίτες, εξασφαλίζει την ανταλλαγή της πληροφορίας, και επιτρέπει την βέλτιστη χρήση με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος 

Ιωάννης Γεωργόπουλος