17 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συλλυπητήριο Ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κρανιδίου Γεώργιου Φραγκούλη
Δελτία Τύπου | 22 Μαΐου 2020
ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Κρανίδι, 22.05.2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 22.05.2020 στο Δημαρχείο Ερμιονίδας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου και Προέδρου του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας, με θέμα : «Προετοιμασία για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και τον  συντονισμό δράσης των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών και άλλων πυρκαγιών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου». Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της οικείας Διεύθυνσης Δασών, του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, του Ελληνικού Στρατού, της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ο Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου μας, και 2 εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Κατά την συνεδρίαση, προεδρεύοντος του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, έγινε  γόνιμη συζήτηση που αφορούσε το ανθρώπινο δυναμικό, τα μέσα και τους πόρους κάθε φορέα και τις προβλεπόμενες ενέργειες εκ μέρους των φορέων, τόσο κατά το στάδιο της πρόληψης, όσο και κατά το στάδιο της αποκατάστασης ζημιών, ύστερα από την εκδήλωση πυρκαγιάς. Επικράτησε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και συνεργασίας όλων των φορέων και υπηρεσιών.

Απευχόμαστε λοιπόν την έλευση οποιονδήποτε εκτάκτων συμβάντων, δηλώνουμε όμως έτοιμοι να συνεργαστούμε και να αντεπεξέλθουμε στην διαχείριση έκτακτων γεγονότων στο πλαίσιο πάντοτε των αρμοδιοτήτων μας.

Ζητούμε από όλους τους πολίτες να πράττουν υπεύθυνα αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που ελλοχεύει .

 

Γραφείο Δημάρχου