23 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση για την 26η/2024 τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 31 Μαρτίου 2017
Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ στη Μόσχα

Γράφει ο Απόστολος Λαδάς

5

Στο πλαίσιο της αποφάσεως της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου μας για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας σε σημαντικές Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, ο Δήμος μας ξεκίνησε με τη συμμετοχή του, για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ στη Μόσχα.

Η έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού που γίνεται στη Ρωσία και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η ρωσική τουριστική αγορά, στη φετινή έκθεση συμμετείχαν πάνω από 80 χώρες από όλα τα μέρη του κόσμου με δεκάδες εκθέτες η καθεμιά.

Η συμμετοχή μας έγινε μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΤ για την καλύτερη προβολή του Δήμου μας και για να μην επιβαρυνθούμε με το υψηλό κόστος της άμεσης συμμετοχής και της κατασκευής δικού μας περιπτέρου.

Το Δήμο μας εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού και δημοτικός σύμβουλος, κ. Απόστολος Λαδάς, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, κ. Μανώλης Τριγκάκης. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ. Τάσος Τζανής και η κα Αντωνία Μπουζά.

Από πλευράς Ελλάδος, που είχε μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στην έκθεση, εκτός του ΕΟΤ που είχε ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα στην έκθεση, συμμετείχαν οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας, πολλοί δήμοι, τουριστικοί πράκτορες, tour operators, αλυσίδες ξενοδοχείων και πολλές άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Το περίπτερο του ΕΟΤ έτυχε ιδιαίτερης προβολής λόγω των ποικίλων εκδηλώσεων που έγιναν σε αυτό και προσείλκυσαν το ενδιαφέρον των παραγόντων και του κοινού.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχαν ο Δήμος μας και ο Δήμος Σπάρτης.

Στα εγκαίνια της εκθέσεως την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρέσβης στη Μόσχα, κ. Ανδρέας Φρυγανάς, ο οποίος παρέθεσε και γεύμα στην πρεσβευτική κατοικία για τους παράγοντες των ελληνικών αποστολών και τους αντίστοιχους από τη Ρωσία και διάφορα άλλα κράτη, δίδοντάς μας την ευκαιρία να προβάλουμε την Ερμιονίδα και να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί τους.

1

Οι εκπρόσωποι του Δήμου, κ. Απ. Λαδάς και κ. Μ. Τριγκάκης με τους περιφερειακούς συμβούλους, κ. Τ. Τζανή και κα Αντ. Μπουζά, τον πρέσβη, κ. Ανδρ. Φρυγανά και το διευθυντή του ΕΟΤ Ρωσίας , κ. Π. Ευσταθίου.

Ο Δήμος μας, πολύ καλά οργανωμένος και προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έκθεση αυτή, πέραν της συμμετοχής του στο περίπτερο της Περιφέρειας, είχε προγραμματίσει επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β (business to business) με Ρώσους hosted buyers, τουριστικούς πράκτορες και tour operators, για να προβάλει το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής μας.

Στις συναντήσεις αυτές οι εκπρόσωποί μας παρουσίασαν την περιοχή μας, τα είδη του τουρισμού που υποστηρίζουμε, καθώς και τις υποδομές τουρισμού που διαθέτουμε, με βασικό στόχο την προβολή της περιοχής μας ως ενός μοναδικού τουριστικού προορισμού, την είσοδο – άνοιγμα στη ρωσική αγορά και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

2

Ο κ. Απ. Λαδάς σε μια από τις πολλές συναντήσεις με tour operators

Κατά τη διάρκεια press conference, που παρέθεσε η Πρόξενος της Ελλάδος, κα Ελένη Βακάλη, σε εκπροσώπους του ρωσικού τύπου και των μέσων ενημέρωσης, μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε συνέντευξη τύπου σε δύο Ρώσους εκπροσώπους, όπου και παρουσιάσαμε την περιοχή μας και τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε για να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας με τη Ρωσία και να φιλοξενήσουμε Ρώσους τουρίστες στην Ερμιονίδα.

3

4

Ο κ. Απ. Λαδάς με την Πρόξενο της Ελλάδος, κα Ελ. Βακάλη, στο press conference.

Τέλος, θα ήθελα ιδιαίτερα να τονίσω ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, σεβόμενη τους πολύ δύσκολους οικονομικούς καιρούς που περνάμε, φρόντισε η συμμετοχή του Δήμου μας στην έκθεση να γίνει με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Αυτό επετεύχθη με τη φιλοξενία μας στο περίπτερο της Περιφέρειας και την εξασφάλιση χαμηλού κόστους εισιτηρίων και διαμονής