24 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5ης/2024 συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ηλιοκάστρου
Νέα & Ανακοινώσεις | 15 Ιουνίου 2021
Συναντήσεις του Δημάρχου Ερμιονίδας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κρανίδι, 15.06.2021

Ανακοίνωση

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος. Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα του Δήμου Ερμιονίδας, τα οποία είναι της αρμοδιότητας του Αναπληρωτή Υπουργού. Ο Δήμαρχος, κ. Γεωργόπουλος παρουσίασε στον κ. Πέτσα όλες τις προτάσεις που έχουν προετοιμάσει οι Υπηρεσίες του Δήμου προς ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, συνολικού ύψους περίπου 20.000.000. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας εξήγησε στον Αναπληρωτή Υπουργό, ότι ο Δήμος έχει καταβάλλει υπέρμετρη προσπάθεια  για να ολοκληρώσει τις μελέτες και να καταθέσει τις προτάσεις αυτές. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε και το θέμα υποστελέχωσης των Υπηρεσιών του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς  και της ανάγκης της άμεσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Η συνάντηση με τον κ. Πέτσα διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και ήταν ιδιαιτέρως παραγωγική. Ο Υπουργός κατανόησε τα προβλήματα του Δήμου μας και ειδικότερα την αναγκαιότητα ο Δήμος Ερμιονίδας να χρηματοδοτηθεί με περισσότερους πόρους και υποσχέθηκε πως ορισμένες από τις προτάσεις, οι οποίες του παρουσιάστηκαν, θα τις προχωρήσει άμεσα.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Γεωργόπουλος επισκέφτηκε το Υπουργείο Πολιτισμού όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Γεώργιο Διδασκάλου και ανάμεσά τους διεξήχθη μία εποικοδομητική συζήτηση. Στην συνάντηση τέθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο Ερμιονίδας για θέματα πολιτισμού και ιδιαιτέρως συζητήθηκαν, η επικείμενη κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ερμιόνη, η αναστήλωση του ρωμαϊκού ταφικού μνημείου στην Ερμιόνη, και η πορεία ανάδειξης της Μονής Αυγού Διδύμων, έργα τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς για τον Δήμο Ερμιονίδας.

Γραφείο Δημάρχου