25 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση- Αναδρομική Έκθεση ζωγραφικής Ανθούλας Λαζαρίδου – Δουρούκου στην Ερμιόνη
Δελτία Τύπου | 28 Μαΐου 2020
Συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη

Κρανίδι, 28.05.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη συναντήθηκε εκτάκτως ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, το απόγευμα της Τετάρτης 27ης Μαΐου 2020.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου παρουσία του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού και του Αντιδημάρχου Ερμιονίδας, Αριστείδη Μπίμπα, ο Δήμαρχος έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της προβληματικής λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Ενημέρωσε τον Υπουργό για τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί η λειτουργία του εν λόγω κέντρου φιλοξενίας στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες της άκρως τουριστικής Ερμιονίδας, αναλύοντας με σαφήνεια την κρισιμότητα της κατάστασης και τους τεράστιους κινδύνους που υπάρχουν για την δημόσια υγεία.

Ζήτησε την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας στο ξενοδοχείο και εν συνεχεία το κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας και την απομάκρυνση των φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών από την περιοχή.

Ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας έως ότου όλοι οι φιλοξενούμενοι γίνουν καλά και βρεθούν αρνητικοί στα τεστ για COVID-19 και στη συνέχεια για την σταδιακή αποσυμφόρηση του κέντρου φιλοξενίας και το οριστικό κλείσιμό του, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Γραφείο Δημάρχου