21 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας να συνετίσει τους αιρετούς της παράταξής του, οι οποίοι υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους και διχάζουν την τοπική κοινωνία με τις ενέργειές τους
Δελτία Τύπου | 13 Δεκεμβρίου 2022
«Συνεχίζουμε και στην Κοινότητα Διδύμων»

Κρανίδι, 13.12.2022

Δελτίο Τύπου

Στην Ερμιονίδα οι εργασίες δεν σταματούν.

Η σειρά της Κοινότητας Διδύμων στην υλοποίηση έργων ασφαλτοστρώσεων. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από τα έσοδα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τα οποία χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών των Κοινοτήτων.

Σε συνέχεια της σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο, στην Κοινότητα Διδύμων πραγματοποιούνται έργα οδοποιίας με στόχο την βελτίωση και αποκατάσταση των κοινοτικών οδών. Τα έργα εντός του οικισμού ολοκληρώνονται με ταχείς ρυθμούς, και οι δρόμοι με νέα όψη εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών. Στην ίδια σύμβαση προβλέπεται και θα ξεκινήσει σύντομα η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς τη θέση «ΠΡΟ» η οποία θα ανακουφίσει τα προβλήματα μετακίνησης των αγροτών και των κτηνοτρόφων προς τις ιδιοκτησίες τους.

Είναι καθοριστική και απαραίτητη η ενίσχυση και η στήριξη των Κοινοτήτων με έργα υποδομής, όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και για την ανάπτυξή τους. Τα έσοδα από τις ΑΠΕ είναι ένα «δυνατό όπλο» που μας δίνει την δυνατότητα της άμεσης υλοποίησης σημαντικών έργων.

Τα εισπραττόμενα τέλη, όπως ορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις, χρησιμοποιούνται για περιβαλλοντικές δράσεις, έργα τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικής υποστήριξης εντός των διοικητικών ορίων της τοπικής κοινότητας όπου είναι εγκατεστημένος ο σταθμός ΑΠΕ ή διέρχεται η γραμμή σύνδεσης. 

Στόχος μας είναι η απορρόφηση και εκμετάλλευση των εσόδων προς όφελος των Κοινοτήτων που τα δικαιούνται. Τα συγκεκριμένα ποσά πηγαίνουν στις Κοινότητες και σε συνεργασία με τους Προέδρους, τα τοπικά συμβούλια και τους κατοίκους προγραμματίζουμε τα έργα που εκτελούνται ετησίως.

Οι πιστώσεις από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Γραφείο Δημάρχου