18 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου
Δελτία Τύπου | 24 Οκτωβρίου 2017
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟY

22449959_2009481992662531_7266085191984214161_n22406089_2009482119329185_1474217993886741417_n

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟY

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής ως εισηγητής στο Συνέδριο Θαλάσσιου Τουρισμού yachting και κρουαζιέρας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η Ερμιονίδα μπορεί να αποτελέσει την ιδιαιτερότητα ανάπτυξης του Θαλάσσιου Τουρισμού. Ποιές είναι οι ενέργειες του Δήμου και τι πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση αλλά και η Περιφέρεια.
-Η Ερμιονίδα αποτελεί το κέντρο της Ανατολικής Πελοποννήσου και του Αργοσαρωνικού.
-Με δικούς του πόρους ο Δήμος εκπόνησε μελέτες για υποδομές που είναι απαραίτητες για τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως αγκυροβόλια κρουαζιερόπλοιων, υδατοδρόμια για υδροπλάνα σε Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Μάλιστα απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του Υπουργείου είπε: Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για θαλάσσιο τουρισμό όταν ο νόμος για τα υδατοδρόμια έχει αλλάξει 3 φορές και ακόμη δεν έχει υπογραφεί ο τελευταίος;;; 13 μήνες έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση έχοντας σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να τροποποιηθούν και να εγκριθούν- αδειοδοτηθούν οι μελέτες των υδατοδρομίων.
– Η τοποθέτηση παροχών ρεύματος και νερού (θα ξεκινήσει στα » Μανδράκια” Ερμιόνης η τοποθέτησή τους) και η υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων για την εξυπηρέτηση των σκαφών στα δύο τουριστικά λιμάνια.
– Η λειτουργία του τουριστικού καταφυγίου, το καλοκαίρι του 2018, στο Πόρτο Χέλι και η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο της Μαρίνας στην Ερμιόνη. Συμπληρώνοντας και απευθυνόμενος στην Κεντρική Διοίκηση είπε : » Ποιό είναι το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον για επένδυση στον τουρισμό, όταν δεν έχετε αξιολογήσει τους κατατιθεμένους φακέλους επένδυσης και δεν έχετε ανοίξει τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα»;;!!!
– Η αξιοποίηση των Αρχαιολογικών χωρών, ενάλιων αρχαιοτήτων και η δημιουργία καταδυτικών κέντρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κεντρική Διοίκηση.
– Η ολοκλήρωση και ένταξη στο δίκτυο γαστρονομίας της Πελοποννήσου, της χώρας και της Μεσογείου με την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
– Η αξιοποίηση, όπως αυτή στο Δήμο Ερμιονίδας των γυρισμάτων του Σουηδικού survivor, των φυσικών πόρων και του τουριστικού προϊόντος , δημιουργώντας δίκτυα συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους Δήμους Πελοποννήσου, καθώς και του Σαρωνικού.
Όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για την ασφάλεια των επισκεπτών του yachting και των κρουαζιέρων, όταν υποβαθμίζονται τα Λιμεναρχεία και προσπαθείτε να καταργήσετε τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.
Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι έτοιμος να βοηθήσει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και όχι μόνο. Εσείς πρέπει να καταθέσετε την πολιτική και ουσιαστική βούληση σας για να μην μείνουμε μόνο στην καταγραφή της παθογένειας και έρθουμε του χρόνου να λέμε τα ίδια. Όταν οι συγκυρίες που επικρατούν στις άλλες χώρες της Μεσογείου και την κατάσταση στην Τουρκία ωθούν τους τουρίστες στη χώρα μας κι εμείς δεν κάνουμε καμία προσπάθεια.»