25 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς και τις αγοραίες συμπεριφορές αιρετών της παράταξής του
Δελτία Τύπου | 17 Σεπτεμβρίου 2022
Σύσκεψη εργασίας του Δημάρχου Ερμιονίδας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Στελεχών και Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Υπηρεσιακών παραγόντων

Κρανίδι, 17.09.2022

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, παρευρέθηκε εχθές, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, σε προγραμματισμένη σύσκεψη, παρουσία του  Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, Στελεχών και Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Υπηρεσιακών παραγόντων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Το βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η εξέλιξη της πορείας της ΣΔΙΤ, αναφορικά με την κεντρική διαχείριση αυτών, καθώς και το στάδιο της υλοποίησης του έργου, με κύριο σκοπό την επίλυση των προβλημάτων.

Τέθηκαν επίσης προς συζήτηση και άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, τη ναυαγοσωστική κάλυψη σε οργανωμένες και μη παραλίες των δήμων, την επαρκή κάλυψη των Δήμων με σχολικές καθαρίστριες, καθώς και το σημαντικό θέμα του υψηλού ενεργειακού κόστους και τις προοπτικές στήριξης του Υπουργείου προς τους Δήμους.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, δεσμεύτηκε για την οικονομική στήριξη του Υπουργείου προς όλους τους Δήμους, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται κοντά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει στο σύνολό της.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, για την πρόσκληση που δέχτηκε να συμμετάσχει στη σύσκεψη και ευελπιστεί στην αγαστή συνεργασία όλων των φορέων για την  αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γραφείο Δημάρχου