12 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Περιμένουμε από τον κ. Μαργέτα να καταδικάσει τη στάση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής του, στο θέμα της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου  
Δελτία Τύπου | 12 Απριλίου 2022
«Σύσκεψη Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας»

Κρανίδι, 12.04.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 11.04.2022 στο Δημαρχείο Ερμιονίδας, συνεδρίασε σε μεικτή συνεδρίαση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου και Προέδρου του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας, με θέμα: «Προετοιμασία για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και τον συντονισμό δράσης των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών και άλλων πυρκαγιών ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου».

Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, της οικείας Διεύθυνσης Δασών, του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου μας, καθώς και  εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης του Σ.Τ.Ο., προεδρεύοντος του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, έγινε γόνιμη συζήτηση, οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους και προτεραιοποιήθηκαν τα θέματα που αφορούσαν το ανθρώπινο δυναμικό, τα μέσα και τους πόρους κάθε φορέα και τις προβλεπόμενες ενέργειες εκ μέρους των, τόσο κατά το στάδιο της πρόληψης, όσο και κατά τα στάδια της αντιμετώπισης και της διαχείρισης των συνεπειών των πυρκαγιών.

Διαπιστώθηκε η συνεχής και καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

Στο ίδιο πλαίσιο, τονίστηκε ότι όλοι μαζί, με την συμμετοχή μας θα συμβάλλουμε στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. Απευχόμαστε την εκδήλωση έκτακτων συμβάντων, δηλώνουμε όμως έτοιμοι, σε περίπτωση που αυτά επισυμβούν, να συνεργαστούμε ώστε να ανταπεξέλθουμε στην διαχείρισή τους.  

Ζητούμε από όλους τους πολίτες να πράττουν υπεύθυνα αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που ελλοχεύει, να συνεπικουρούν και να ενισχύουν το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελούν όλες οι υπηρεσίες.  

Γραφείο Δημάρχου