25 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση- Αναδρομική Έκθεση ζωγραφικής Ανθούλας Λαζαρίδου – Δουρούκου στην Ερμιόνη
Δελτία Τύπου | 15 Δεκεμβρίου 2021
ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κρανίδι, 15.12.2021

Δελτίο Τύπου

Ξεκινούν οι αιτήσεις στα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για πιστοποίηση και βελτίωση των γνώσεων των συμμετεχόντων εργαζομένων και ανέργων στον Τουρισμό με απόκτηση δημοσίου πιστοποιητικού-τίτλου.

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού 2 Τμήματα για τον Δήμο Ερμιονίδας στις ειδικότητες Υποδοχής & Επισιτισμού που διαθέτει μεγάλο αριθμό εργαζομένων αλλά και πολλές τουριστικές μονάδες.

Οι αιτήσεις θα κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους στην ιστοσελίδα του Υπ. Τουρισμού www.mintour.edu.gr από σήμερα Τετάρτη 15/12/2021 έως και την Πέμπτη 23/12/2021.

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη είναι η εργασία στον τουρισμό στις αντίστοιχες ειδικότητες, ο αριθμός ενσήμων της τελευταίας τριετίας (150), η κατοχή τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Δημοτικού για όσους έχουν τελειώσει το 1980 και Γυμνασίου για όσους  τελείωσαν το Δημοτικό από το 1981 και μετά) και η ηλικία έως 55 ετών.

Σκοπός των τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο.

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση των 380 ωρών (περίπου 3,5 μήνες) οδηγεί στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ. Τουρισμού και της Υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920(Α’ 67).

Σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων που θα αρχίσουν από τον Ιανουάριο του 2022 οι συμμετέχοντες μαθητές-τριες θα αμοίβονται με ωριαίο επίδομα σύμφωνα με τις παρουσίες τους τόσο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι αλλά και οι επιδοτούμενοι με ανεργία από τον ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητούνται :

στον Δήμο Ερμιονίδας (Λούμη Αγγελική 6945 554488),

στην Τουριστική σχολή Άργους (τηλ. 2751020115)

και στην ιστοσελίδα του Υπ. Τουρισμού www.mintour.edu.gr

 Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κων/νο Καχριμάνη, διευθυντή της Τουριστικής Σχολής Άργους,  για την πολύτιμη βοήθεια του.

Με εκτίμηση

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας