14 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 26 Σεπτεμβρίου 2022
Τελετή Αποκαλυπτηρίων της προτομής του Συνταγματάρχη και Βουλευτή Ερμιονίδας Αντώνη Σταμ. Μήτσα στην Κοινότητα Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι, 26.09.2022

Δελτίο Τύπου

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης  πραγματοποιήθηκε στην Ερμιόνη, το πρωί της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2022, η τελετή που οργανώθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας και την Κοινότητα Ερμιόνης  για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Συνταγματάρχη και Βουλευτή Ερμιονίδας, Αντώνη Σταμ.  Μήτσα.

Η προτομή τοποθετήθηκε, έπειτα από  την ευγενική χορηγία του Παναγιώτη Μήτσα, απόγονου της ένδοξης οικογένειας των Μητσαίων, στη θέση «Περιβολάκι» των Ταξιαρχών της Κοινότητας Ερμιόνης, ανάμεσα από την προτομή του πατέρα του, οπλαρχηγού και Συνταγματάρχη Σταμάτη Μήτσα και την προτομή του θείου του,  οπλαρχηγού  Γιάννη Μήτσα.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος , ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό του ήρωα, επισήμανε την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει ο Δήμος Ερμιονίδας προκειμένου να τοποθετηθεί η προτομή στο συγκεκριμένο σημείο, τόνισε τη σημασία της γνώσης της τοπικής ιστορίας μας  και την ηθική υποχρέωση όλων μας να αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους αγωνιστές του τόπου μας.

Η παρουσίαση του ήρωα Αντώνη Μήτσα πραγματοποιήθηκε από  τον  κ. Ιωάννη Σπετσιώτη, Πρόεδρο του Ερμιονικού Συνδέσμου.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώση και απογόνους του ήρωα, κ. Σταμάτη Μήτσα και κ. Αλέξανδρο Ράλλη.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώσης, οι Βουλευτές Αργολίδας, κ.κ  Γιάννη  Ανδριανός και Γιάννης Γκιόλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Γανώσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, κ. Παναγιώτης Βλαχοκυριάκος, ο Λιμενάρχης του Β’ Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης, κ. Δημήτριος Παππάς και εκ μέρους του Ερμιονικού Συνδέσμου η κα Ελένη Τράκη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας.

Μετά το πέρας των αποκαλυπτηρίων, ο κ. Πάνος Μήτσας εμφανώς συγκινημένος απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους, τους διοργανωτές και τον δημιουργό της προτομής.

Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον Ερμιονίτη γλύπτη, κ. Σταύρο Μαυρομιχάλη, ο οποίος πήρε το λόγο κάνοντας  μια σύντομη αναφορά στο έργο του.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώσης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε αναμνηστικά μετάλλια σε επισήμους και παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας με τη σειρά του απένειμε την ειδική έκδοση τεσσάρων τόμων του Δήμου Ερμιονίδας για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του ‘21 «Η συμβολή της Ερμιονίδας στην Ελληνική Επανάσταση» στους απογόνους του τιμώμενου προσώπου.

Στην εκδήλωση πλέον των προαναφερομένων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και  οι εφημέριοι των Ιερών Ναών της Ερμιόνης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν  μαθητές των Σχολείων της Ερμιόνης και η Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η κα Καλομοίρα Κρινή.

Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε τους ήρωες  της Ερμιονίδας, καθώς η  γνώση της τοπικής ιστορίας, μας κάνει να αγαπάμε και να σεβόμαστε περισσότερο τον τόπο μας.

 Όσοι θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, αποτελούν το μέγιστο πρότυπο όλων μας.

Γραφείο Δημάρχου

Ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου:  Χαιρετισμός Δημάρχου Ερμιονίδας