18 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ στο ΟΠΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ανοιχτή Αγορά)
Νέα & Ανακοινώσεις | 27 Οκτωβρίου 2020
Τιμή στους ΗΡΩΕΣ του 1940

Κρανίδι, 27.10.2020

Ανακοίνωση

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό, και τους αγώνες των λαών για την δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με έγγραφό του ανακοινώνει ότι λόγω έξαρσης του κορωνοϊού covid-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η ματαίωση των παρελάσεων ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές της Εποποιίας του 1940.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις υπηρεσίες, τα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις υπηρεσίες και τις οικίες αντίστοιχα. Επίσης προτρέπουμε το βράδυ να φωταγωγηθούν τα δημόσια κτίρια.

Οι δοξολογίες και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Το απόγευμα της 27ης και όλη την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, στους κεντρικούς δρόμους του Κρανιδίου, θα ακούγονται εμβατήρια ανυψώνοντας το εθνικό φρόνημα των κατοίκων.

Τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19,

Τιμούμε τους Αγωνιστές του έπους 1940, τους Ήρωες της πατρίδας μας, υποκλινόμενοι με τον βαθύτερο σεβασμό, σε αυτούς που προτίμησαν την θυσία αντί της υποδούλωσης.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος