16 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:6η Πρόσκληση 2024 για τακτική συνεδρίαση
Νέα & Ανακοινώσεις | 04 Ιουλίου 2022
Το Σ.Ε.Τ.Α. ανέλαβε ρόλο αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας

Κρανίδι, 04.07.2022

Ανακοίνωση

Το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.), εντελώς απρόκλητα ανέλαβε μεταξύ άλλων και ρόλο αντιπολίτευσης στον Δήμο Ερμιονίδας, μέσω ενός δελτίου τύπου που εξέδωσε και το υπογράφουν η Πρόεδρός του κ. Τσατσούλη Ευαγγελία και η Γεν. Γραμματέας του κ. Λιάτα Ιουλία.

Το εν λόγω δελτίο τύπου βρίθει από ανακρίβειες, κακόβουλες ειρωνείες, υποκειμενικές κρίσεις και ασυναρτησίες.

Με αφορμή απαντητικό δελτίο τύπου προς τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Τάσο Λάμπρου, το οποίο εξέδωσε ο Δήμος Ερμιονίδας, σχετικά με την ανάθεση σε εργολάβο τμημάτων της αποκομιδής των απορριμμάτων των Δημοτικών Ενοτήτων Κρανιδίου και Ερμιόνης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το Σ.Ε.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή για την δήθεν “μεθοδευμένη καθημερινή απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, με απώτερο σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση”.

Παραβλέποντας και αποκρύπτοντας εσκεμμένα, ότι αυτή είναι μια πάγια τακτική η οποία εφαρμόζεται εδώ και 20 χρόνια στον κατεξοχήν τουριστικό Δήμο μας, λόγω του τεράστιου όγκου απορριμμάτων που παράγονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαχρονικά ο Δήμος Ερμιονίδας αλλά και οι προηγούμενοι Δήμοι Κρανιδίου και Ερμιόνης, ουδέποτε απαξίωσαν την Δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας.

Αντιθέτως μάλιστα η παρούσα Δημοτική Αρχή, πέρα από την αγορά ενός νέου απορριμματοφόρου και την προμήθεια άμεσα ενός ακόμη απορριμματοφόρου πλυντηρίου κάδων, έχει προχωρήσει σε αρκετές προσλήψεις στην καθαριότητα μόνιμου αλλά και οκτάμηνης σύμβασης προσωπικού, ανταποκρινόμενη πλήρως σε όλες τις σχετικές προκηρύξεις (Κ3, Κ5 κ.λπ.) του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο κάποια στιγμή ο Δήμος Ερμιονίδας να μην έχει ανάγκη την συνδρομή ιδιώτη για την αποκομιδή τμήματος των απορριμμάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, ισχυρίζεται το Σ.Ε.Τ.Α. μέσω των δύο εκπροσώπων του, ότι “ουδέποτε μέλη του, εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας εξέφρασαν γραπτώς ή προφορικώς, ευθέως ή έμμεσα, ότι συμφωνούν με οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης, οποιασδήποτε υπηρεσίας του Δήμου”.

Κάτι το οποίο βέβαια ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι συνέβη η Δημοτική Αρχή.

Το μόνο που ανέφερα, με αφορμή δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 21 Απριλίου 2022 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), ήταν ότι “οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο εργασιών, κάτι που αποδεικνύεται από έγγραφο που απέστειλαν προς το συνδικαλιστικό τους όργανο, σύμφωνα με το οποίο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας τους εξουθενώνει από την πολλή δουλειά”:

Το παραπάνω δελτίο τύπου εξεδόθη από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την περίοδο του φετινού Πάσχα, όπου ο όγκος των απορριμμάτων είναι περίπου αντίστοιχος με αυτόν του καλοκαιριού και για να ανταποκριθούν επιτυχώς οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας στις απαιτούμενες υπηρεσίες, υπερέβαλλαν εαυτόν και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Φυσικά η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ενημερώθηκε από κάποιους εργαζομένους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, για τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας κατά την περίοδο του Πάσχα και εξέδωσε το παραπάνω δελτίο τύπου, το οποίο αναδεικνύει την αδυναμία του Δήμου μας να ανταποκριθεί με πλήρη επιτυχία στην αποκομιδή των απορριμμάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δίχως την συνδρομή ιδιώτη.

Τέλος θα πρέπει οι κ.κ. Τσατσούλη Ευαγγελία και Λιάτα Ιουλία, να αντιληφθούν ότι όταν εκδίδουν τέτοιου είδους δελτία τύπου, απευθύνονται με απεχθή τρόπο και κρίνουν Αιρετούς, οι οποίοι έχουν θέσει υποψηφιότητα και έχουν εκλεγεί από τον λαό, λαμβάνοντας την εντολή να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους.

Η κακόβουλη παραφιλολογία του “περί νόμιμου και ηθικού” και οι σχετικές απορίες, ειρωνείες και κρίσεις, είναι απαράδεκτο να εκτοξεύονται προς Εκλεγμένους από τον λαό Αιρετούς, οι οποίοι καθημερινά μοχθούν για την πρόοδο του τόπου τους.

Και πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται εκ του ασφαλούς, από κλεισμένους μέσα στα γραφεία τους «εργατοπατέρες», οι οποίοι έχουν πολλά χρόνια να λειτουργήσουν σε κανονικές συνθήκες εργασίας.

Πληροφορώ λοιπόν τις εν λόγω κυρίες, ότι οι απευθείας αναθέσεις έως του ποσού των 30.000€ προ ΦΠΑ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ Νόμιμες και Ηθικές, προβλέπονται ξεκάθαρα από τον Νόμο και εφαρμόζονται κατά κόρον σε καθημερινή βάση από όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

Τώρα εάν οι κ.κ. Τσατσούλη Ευαγγελία και Λιάτα Ιουλία διαφωνούν και θεωρούν ότι είναι παράνομη και ανήθικη η εν λόγω πρακτική, το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να προσφύγουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη και έπειτα να σκεφθούν σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσουν υποψηφιότητα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και εάν εκλεγούν και αναλάβουν να διοικήσουν από θέσεις ευθύνης, τότε να μην προβούν ποτέ σε απευθείας αναθέσεις έργων, υπηρεσιών και υλικών.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος