21 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας να συνετίσει τους αιρετούς της παράταξής του, οι οποίοι υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους και διχάζουν την τοπική κοινωνία με τις ενέργειές τους
Δελτία Τύπου | 20 Σεπτεμβρίου 2023
Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του πάρκου της παλαιάς πυροσβεστικής στο Κρανίδι

Κρανίδι, 20.09.2023

Δελτίο Τύπου

Ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας, οι εργασίες ανάπλασης του πάρκου στην περιοχή της παλαιάς πυροσβεστικής στην Κοινότητα Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, που με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξουν ριζικά τη σημερινή εικόνα του σημείου και τη θέση του θα πάρει ένας πολυθεματικός και πολυχρηστικός χώρος.

Η ανάπλαση του πάρκου της παλαιάς πυροσβεστικής αποτελεί ζωτικής σημασίας έργο για την πόλη του Κρανιδίου.

 Με τις παρεμβάσεις που θα συντελεστούν θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου, με τα ήδη υπάρχοντα δέντρα, με σύγχρονες υποδομές, μέσα από την εγκατάσταση νέου και σύγχρονου αστικού εξοπλισμού, οργάνων γυμναστικής για την άθληση των πολιτών, οργάνων παιδικής χαράς διεθνών ευρωπαϊκών προτύπων για την ασφαλή χρήση τους από παιδιά, φωτιστικών σωμάτων, αρδευτικών υλικών, περιφράξεων καθώς και πλούσιο φυτικό υλικό που θα αναβαθμίσει το πάρκο της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος και η παιδική χαρά, έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται με γνώμονα την προσβασιμότητα και την χρηστικότητα και για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ερμιονίδας στις 31/05/2022, υπέβαλε πρόταση στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για τα έτη 2021 – 2022 του «Πράσινου Ταμείου» και η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 170.984,00€.

Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιήσαμε όλα τα χρηματοδοτικά Προγράμματα και συνεχίζουμε με σταθερά βήματα, σχέδιο και προγραμματισμό να υλοποιούμε και να αναβαθμίζουμε με ουσιαστικά έργα κάθε γωνιά του Δήμου προς όφελος των δημοτών μας.

Γραφείο Δημάρχου