23 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση για την 26η/2024 τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
Νέα & Ανακοινώσεις | 09 Ιουνίου 2022
Αποστόλου, Λάμπρου και Τόκας θα αντιληφθούν την κατακραυγή των Δημοτών στις επόμενες δημοτικές εκλογές

Κρανίδι, 09.06.2022

Ανακοίνωση

Όπως φαίνεται, η κατρακύλα των τριών συνοδοιπόρων Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης κ.κ. Αποστόλου Παναγιώτη, Λάμπρου Τάσου και Τόκα Τάσου, δεν έχει πάτο.

Αφού διαπίστωσαν τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε στους Δημότες της Ερμιονίδας η οργανωμένη και μεθοδευμένη απουσία τους από τον Απολογισμό Πεπραγμένων της 5ης Ιουνίου 2022, η οποία μόνο σκοπό είχε την ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας, επέλεξαν να κάνουν έναν αντιπερισπασμό, καταθέτοντας αναφορά στον Κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου σχετικά με το θέμα της κατασκευής 2 γηπέδων τένις στο κτήμα των 8 στρεμμάτων, δωρεάς Κώστα Δημότση – «Έλληνα».

Δηλαδή μετά το πρωτοφανές φιάσκο τους στην Λογοδοσία, προσπαθούν να στρέψουν αλλού την προσοχή των Δημοτών προκειμένου να ξεχαστεί το συντομότερο δυνατό το τεράστιο ατόπημα στο οποίο υπέπεσαν.

Μόνο που στην προσπάθειά τους αυτή ξεγυμνώνονται εντελώς, αφού δεν διστάζουν να στραφούν ενάντια στην κατασκευή ενός σημαντικού έργου, το οποίο έχει επιτακτική ανάγκη η Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου.

Προσέφυγαν στον Κύριο Εισαγγελέα, επικαλούμενοι σωρεία ανακριβειών και δίχως να προσκομίσουν το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο στην αναφορά τους.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό απασχολούν άσκοπα Δημόσιες Αρχές, κάτι το οποίο αποτελεί ποινικό αδίκημα, προκειμένου να εμποδίζουν και να καθυστερούν την υλοποίηση των έργων στον Δήμο μας.

Ισχυρίζονται ότι με την κατασκευή των 2 γηπέδων τένις δήθεν παραβιάζεται η βούληση και η επιθυμία του αείμνηστου δωρητή – ευεργέτη Κώστα Έλληνα, λόγω λανθασμένης εκτέλεσης  της διαθήκης του.

Πως όμως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν ξεκάθαρα στην διαθήκη του, ο μεγάλος ευεργέτης του τόπου μας, αναφέρει την επιθυμία του να κατασκευαστεί στο κτήμα των 8 στρεμμάτων της δωρεάς του, απλά ένα Γυμναστήριο;

Σε καμία περίπτωση δεν θίγεται η βούληση του Κώστα Έλληνα, κάτι που έχω αποδείξει με ατράνταχτα επιχειρήματα εδώ, στα οποία οι τρεις συνοδοιπόροι της αντιπολίτευσης δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Επίσης το ότι έχουν γίνει όλες οι σύννομες ενέργειες από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Ερμιονίδας, το έχω αποδείξει με έγγραφα εδώ, αλλά οι τρεις της συνοδοιπόροι για μια ακόμα φορά κωφεύουν.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τον προηγούμενο σύνδεσμο, όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για το θέμα της κατασκευής των 2 γηπέδων τένις στο κτήμα δωρεά Κώστα Έλληνα είναι ομόφωνες  τόσο στην διαπαραταξιακή πενταμελή Συντονιστική Επιτροπή “Κλειστό Γυμναστήριο Κωνσταντίνος Δημότσης ή Έλληνας”, όσο και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας.

Επίσης, ύστερα από αίτημα του κ. Τόκα, το θέμα εισήλθε εκτός ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 01.06.2022. Συζητήθηκε εκτενέστατα με  διάρκεια μιάμιση ώρα, όπου τοποθετήθηκαν όλες οι παρατάξεις και οι κ.κ. Τόκας και Αποστόλου ψήφισαν κατά του έργου, ο κ. Λάμπρου ψήφισε ότι εφόσον δεν καταργείται το κλειστό γυμναστήριο συμφωνεί με την κατασκευή των δύο γηπέδων τένις και με την παρατήρηση ότι τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες.    

Και θέλω να ρωτήσω τους κ.κ. Αποστόλου και Λάμπρου, εάν για τις επιλογές τους συμφωνούν οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεών τους και κυρίως οι κ.κ. Στρίγκου Φωστίνη Άννα, Ρούσσης Γιάννης και Μίζης Δημήτρης.

Διότι αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμμετείχαν στις Επιτροπές και ψήφισαν υπέρ της αποδοχής των χορηγιών για την κατασκευή των 2 γηπέδων τένις.

Αυτοί οι τρεις άβουλοι, αυτοαποκαλούμενοι ως Συντονιστική Επιτροπή, κατευθυνόμενοι και μοιραίοι για τον τόπο μας, δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο χαμηλά έχουν πέσει στα μάτια των Πολιτών, αφού όλοι έχουν κατανοήσει πλήρως ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι να μην γίνει κανένα έργο στον Δήμο Ερμιονίδας.

Το πάθος τους να εμποδίσουν την υλοποίηση κάθε έργου, δεν τους αφήνει να διακρίνουν την κατακραυγή των Δημοτών εναντίον τους.

Είναι βέβαιο όμως ότι θα την αντιληφθούν στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά γι’ αυτούς.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος