18 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου
Επικαιρότητα | 18 Μαΐου 2017
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΓΑΝΩΣΗΣ» – ΕΡΜΙΟΝΗ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΑΝΩΣΗΣ

ganosis1

http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών αξιοθέατων. Αυτή τη φορά, η επιλογή του γαστρονομικού σταθμού έγινε στην περιοχή της Ερμιόνης και στο εστιατόριο του Γανώση.

Το εστιατόριο Γανώσης, το πιο παλιό εστιατόριο της Ερμιονίδας, κι ένα από τα ιστορικότερα της Πελοποννήσου βρίσκεται στο λιμάνι της Ερμιόνης και λειτουργεί από το 1918. Ένας αιώνας ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και συνάμα εξυπηρέτησης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών γιορτάζεται από τον Ιωσήφ Γανώση που βρίσκεται στο τιμόνι, ως εκπρόσωπος της 3ης γενιάς ιδιοκτητών. Έτσι στις μέρες μας, το διώροφο αρχοντικό που στεγάζει το εστιατόριο έχει στολιστεί με εντυπωσιακές επετειακές αφίσες που υπενθυμίζουν το γεγονός: «one family, one century, one tradition», «μια οικογένεια, ένας αιώνας, μια παράδοση».

ganosis4
ganosis5

Η ιστορία του εστιατορίου ξεκινά το 1900 όταν ο παππούς Γιώργος Γανώσης σε εφηβική ηλικία έρχεται από την Εύβοια στην Ερμιόνη για να φτιάξει την τύχη του. Με τον καιρό γίνεται μάγειρας και η μεγάλη του στιγμή είναι –όπως λέγεται- όταν μαγειρεύει για τον Ελευθέριο Βενιζέλο! Το 1949 αναλαμβάνει ο γιός του Τάσος με τη γυναίκα του Ζωή. Το 1970 την ταβέρνα αναλαμβάνει από την τρίτη γενιά ο Γιώργος, ενώ σήμερα την διαχειρίζεται ο αδελφός του Ιωσήφ Γανώσης. Τα οικογενειακά φαγητά έχουν εμπλουτισθεί με μεσογειακές γεύσεις και διάφορα gourmet πιάτα, αστακομακαρονάδες, αλλά και με πίτσες – ψήνονται στον ειδικό ξυλόφουρνο – και όπου οι εκλεκτοί παραθεριστές της περιοχής αλλά και απλοί επισκέπτες της πόλης μπορούν να βρουν το φαγητό της αρεσκείας τους και φυσικά το πατροπαράδοτο γλυκό της καρυδόπιτας.

Περισσότερα …
http://www.greekgastronomyguide.gr/item/estiatorio-ganosis-ermioni/