12 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Περιμένουμε από τον κ. Μαργέτα να καταδικάσει τη στάση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής του, στο θέμα της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου  
Επικαιρότητα | 09 Μαΐου 2017
ΚΤΗΜΑ Ι. ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗ – ΚΡΑΣΙΑ

ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗ

kontovrakis1

http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών αξιοθέατων. Αυτή τη φορά σειρά είχε το κτήμα Κοντοβράκη, ο τόπος όπου καλλιεργούνται και παράγονται διαλεκτές ποικιλίες κρασιών.

Το Κτήμα Κοντοβράκη βρίσκεται στη μέση ενός πανέμορφου αμπελώνα, στην περιοχή Βρέστεζα (Κομίνι) λίγο έξω από το Κρανίδι. Ο Γιάννης Κοντοβράκης, τρεις γενιές αμπελουργός από μια παλιά οικογένεια Κρανιδιωτών συνεχίζει την παράδοση καλλιεργώντας και διατηρώντας την σπάνια και μοναδική ίσως για την Ελλάδα ποικιλία Ροκανιάρης καθώς και την επίσης αξιόλογη Σκλάβος. Οι ποικιλίες που φιλοξενεί είναι βασικά Ροκανιάρης και Σκλάβος και σε μικρότερη έκταση Ροδίτης, Σαββατιανό, Μοσχοφίλερο Αγιωργήτικο, Ξυνόμαυρο και Cabernet Sauvignon. Το Κτήμα Κοντοβράκη έχει στρεμματική απόδοση 800 κιλά για το Ροκανιάρη και 1200 περίπου κιλά για το Σκλάβο. Ο Ροκανιάρης είναι ποικιλία που συναντά κανείς μόνο στο Κρανίδι. Εδώ στον ίδιο χώρο δίπλα στα αμπέλια δημιουργήθηκε ένα μικρό αλλά με σύγχρονα μέσα οινοποιείο, χώρος αποθήκευσης και εμφιάλωσης. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η αίθουσα γευσιγνωσιών, μια ξύλινη οκταγωνική κατασκευή, που θυμίζει τα κυνηγητικά περίπτερα γαλλικών αγροκτημάτων, με περίοπτη τζαμαρία και από όπου μπορεί να θαυμάσει κανείς τον αμπελώνα και στο βάθος το ανάγλυφο τοπίο της Ερμιονίδας.

wine1

wine2

Με το ίδιο μεράκι του παππού του και του πατέρα του – που διατηρούσαν και ταβέρνα στο Κρανίδι -, ο Γιάννης και η ανηψιά του Νάντια Κωτσάκη, συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειας, υποδεχόμενοι τους επισκέπτες τους, με δοκιμές των κρασιών και με πολλές ιστορίες για τον τόπο και τις καλλιέργειές του.

Περισσότερα…
http://www.greekgastronomyguide.gr/item/ktima-kontovraki-kranidi/