16 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα | 15 Μαΐου 2017
Maryvonne Restaurant – Ηλιόκαστρο

Maryvonne Restaurant

maryvonne1

http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών γεύσεων στα εστιατόρια της περιοχής. Αυτή τη φορά σειρά είχε το φημισμένο εστιατόριο της ξακουστής Γαλλίδας Μαριβόν ή γαλλιστί Maryvonne το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων και απόσταση 7χλμ. από την Ερμιόνη, στο αγροτικό και κτηνοτροφικό χωριό Ηλιόκαστρο (Καρακάσι).

Τι να ναι αυτό που κάνει κι όλο το jet-set που διαμένει στις φημισμένες παραλίες της Ερμιόνης, της Κόστα, του Αγίου Αιμιλιανού και του Πόρτο Χελίου να κάνει μισή ώρα ταξίδι για να έρθει και να δειπνήσει στο απομακρυσμένο Καρακάσι; Μα προφανώς αυτό που συμβαίνει παντού. Για ένα ξεχωριστό φαγητό, σ’ ένα ξεχωριστό περιβάλλον αξίζει να θυσιάσεις και λίγο χρόνο ταξιδιού. Στην είσοδο της αυλής πρωτοσυναντάς το Γιώργο – σύζυγο της Μαριβόν – όπου είτε ασχολείται με την ψησταριά είτε με τον ξυλόφουρνο. Στην πρώτη ψήνονται τα πιο ζουμερά και γευστικά κρέατα της Ερμιόνης ενώ στον ξυλόφουρνο κυρίως ψωμί ζυμωμένο από τα χέρια της Μαριβόν, αρνάκια και πατάτες φούρνου. Κάτω από τα σκιάδια της αυλής, ροτόντες 12 ατόμων και μεγάλα τραπέζια υποδέχονται τις αντίστοιχες παρέες. Τα φωτιστικά γλυπτά από κορμούς αμπελιών έργα του πολυτεχνίτη Γιώργου. Το εσωτερικό της ταβένας έχει την σφραγίδα και την φινέτσα της Μαριβόν.

maryvonne3

maryvonne2

maryvonne4

Η κουζίνα είναι επιλεκτική και τα πιάτα είναι λίγα αλλά διαλεκτά. Αυτή κάνει τη διαφορά στην Μαριβόν. Θα βρεις τα πιάτα της ημέρας – ή παρεκτός κι αν η παρέα σου κάνει μια παραγγελία από πριν – το ένα καλύτερο από το άλλο. Σκορδόψωμο με κατσικίσιο τυρί σαν φοκάτσια για αρχή, σούπα καρότου με λάδι τρούφας, σαλάτα με ρόκα, ντομάτα και κρεμμυδάκι με σως μπαλσάμικου, φινόκιο με σάλτσα παρμεζάνας, πουγκί με μανούρι, μαρμελάδα κρεμυδιού και σως μπαλσάμικου, και για κυρίως κοτόπουλο με πατάτες και σάλτσα φασκόμηλου και φυσικά τις μπριζόλες γάλακτος, τις μοσχαρίσιες και τα φιλέτα, όλα από τα μαγικά χέρια του Γιώργου. Αν τα φαγητά κινούνται στον χώρο της Μεσογείου τα γλυκά είναι απολύτως γαλλικά: mousse au chocolat και ile flottante.

Περισσότερα…
http://www.greekgastronomyguide.gr/item/estiatorio-marivon-iliokastro-ermionida/