17 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συλλυπητήριο Ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κρανιδίου Γεώργιου Φραγκούλη
Επικαιρότητα | 26 Μαΐου 2020
Μαζί για την μετακίνηση των μεταναστών από την Ερμιονίδα

Ανακοίνωση Δημάρχου προς τους Ερμιονιδείς

  Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες…

Έπειτα από την συνεχιζόμενη αδιαφορία των αρμόδιων Κρατικών Αρχών σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά την νόσο COVID – 19   και την διασπορά που το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας θεωρώ χρέος μου να απευθυνθώ σε καθεμία και σε καθένα από εσάς ξεχωριστά για να σας ενημερώσω για τον εμπαιγμό και την αδιαφορία των υπευθύνων στις προειδοποιήσεις μας στις 08,11, 14 και 22 Μαΐου  σχετικά με τον επανέλεγχο των διαμενόντων μεταναστών στο Κέντρο Φιλοξενίας.

Καμία από τις προειδοποιήσεις μας όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά δεν έλαβα ποτέ ούτε μια απάντηση. Θυμίζω ότι στις 22  Μαΐου με την λήξη της καραντίνας στη δομή, οι μετανάστες χωρίς έλεγχο, από ένα κέντρο που είχαν εκδηλωθεί περισσότερα από 150 κρούσματα, κυκλοφορούσαν στο Κρανίδι και στο Πορτοχέλι χωρίς να γνωρίζουμε εάν είναι πλέον υγιείς. Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες όταν έγινε γνωστό το κρούσμα με το ανήλικο προσφυγόπουλο, απέστειλα αναφορά στον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου  μεταφέροντάς του την αδιαφορία που έλαβα στις συνεχιζόμενες προειδοποιήσεις μου από τις υπεύθυνες Κρατικές  Αρχές.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες…

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης οφείλω να σας ενημερώσω ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ελλάδας, ο Άρειος Πάγος έχει την αναφορά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες…

Το αποκορύφωμα τις αδιαφορίας που συνάντησα είναι ότι ενημερώθηκα για την άφιξη κλιμακίου του ΕΟΔΥ, για τα διενεργηθέντα τεστ, για τα αποτελέσματα των τεστ καθώς και για τον δεκαπενθήμερο αυστηρό περιορισμό για τους μετανάστες, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης !!!!

 

Η αδιαφορία που δέχτηκα εγώ ως Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή όσον αφορά ένα θέμα μείζονος σημασίας, όπως είναι η δημόσια υγεία είναι άνευ προηγουμένου.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες…

Συμμεριζόμενος πλήρως την αγωνία σας, σεβόμενος απόλυτα την συνολική στάση ευθύνης που δείξαμε, όταν είχαν επιβληθεί σε όλη την Ερμιονίδα τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα και αφουγκραζόμενος το αίτημα του συνόλου των πολιτών της Ερμιονίδας, να έχουμε ως Δήμος ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων αλλά και όσον αφορά την ύπαρξη του Κέντρου Φιλοξενίας, σκέφτηκα να ζητήσω από όλους εσάς, να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα κοινό αγώνα, ώστε άμεσα να γίνουν πράξη αυτά που διεκδικούμε για να κάνουμε τον τόπο μας ακόμα καλύτερο.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες…

Σας υπενθυμίζω την υπ αρ 91/2020 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ μέσω της όποιας ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από τον Δήμο μας και καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου Ερμιονίδας να σταθούν στο πλευρό μας και συμπληρώνοντας το έγγραφο που επισυνάπτεται Εντυπο-Δήλωσης-Πολίτη να στηρίξουν την προσπάθειά μας ώστε να απομακρυνθούν άμεσα οι μετανάστες από τον Δήμο μας, μιας και την δεδομένη χρονική περίοδο είναι αδύνατον, λόγω των νέων συνθηκών που επιτάσσει  η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, να οργανώσουμε μια δυναμική συγκέντρωση αντίστοιχη του αιτήματός μας.

*Προς διευκόλυνση όλων των συμπολιτών μας, έντυπα συλλογής υπογραφών θα υπάρχουν στο Δημαρχείο και σε κάθε Κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Γιάννης Γεωργόπουλος