18 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ στο ΟΠΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ανοιχτή Αγορά)
Επικαιρότητα | 15 Μαΐου 2017
ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ «ΝΤΑΓΚΛΑΣ» – ΚΟΙΛΑΔΑ

ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΝΤΑΓΚΛΑΣ

ntaglas 1

http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών γεύσεων ταξιδεύοντας στο χωριό της Κοιλάδας και στο Μεζεδοπωλείο του «Ντάγκλα».

Ο «Ντάγκλας» ή «η ταβέρνα του Ντάγκλα» είναι ένα καταπληκτικό μεζεδοπωλείο στο λιμάνι της Κοιλάδας στην Ερμιόνη… Δίπλα στο λιμάνι και μπροστά από τα καΐκια της Κοιλάδας, ο Τάκης Μπασιμακόπουλος ο επονομαζόμενος Ντάγκλας δημιούργησε την πιο αυθεντική ψαροταβέρνα της Ερμιονίδας! Πηγή της αυθεντικότητας ο ίδιος ο Ντάγκλας, ο οποίος μέχρι και την όψη του μαγαζιού μετέφερε κατά την τελευταία μετακόμιση του καταστήματός του! Το εσωτερικό της ταβέρνας φτιαγμένο με το λαϊκό γούστο του Τάκη ξαφνιάζει από τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς και το όμορφο στήσιμο των διακοσμητικών αντικειμένων. Παλιές μαυρόασπρες φωτογραφίες της Κοιλάδας, μία έγχρωμη του γιού του με μια συναγρίδα 20 κιλών, κουμπούρια της επανάστασης, πηδάλια καϊκιών. Στο σερβίρισμα ο Τάκης έχει τον τρόπο του. Με το που κάτσεις έρχεται ένας δίσκος με τους πρώτους μεζέδες. Φάβα, μελιτζανοσαλάτα, γίγαντες κοκκινιστοί, γαύρος ξιδάτος, ψευτοκεφτέδες κ.λ.π. Μετά τα ορεκτικά η παραγγελία δίνεται στον Τάκη ο οποίος τις περισσότερες φορές υποδεικνύει στους πελάτες τι να φάνε! Αρκεί να απαντήσουν στο ερώτημα: κρέας ή ψάρι.

ntaglas 4

ntaglas 3

Το δυνατό του σημείο βέβαια είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά, γιατί ο κόλπος της Κοιλάδας είναι πλούσιος σε ψάρια και θαλασσινά, τουτέστιν μπαρμπούνια, καλαμαράκια μικρά, καλαμάρια, κόκκινες γαρίδες της Κοιλάδας και βέβαια πρώτα ψάρια. Η λαϊκότητα του μαγαζιού και του σερβιρίσματος αλλά και του ίδιου του Τάκη – που αφού δει ότι οι πελάτες του ευχαριστήθηκαν δεν θα διστάσει να κάτσει και να πιεί μαζί τους ένα ποτήρι κρασί πιάνοντας κουβέντα – συνεχίζεται και στις τιμές που είναι και αυτές λαϊκές.

Περισσότερα…
http://www.greekgastronomyguide.gr/item/mezedopoleio-ntagklas-ermionida/