19 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ενημέρωση εγγραφών παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Κρανιδίου – Ερμιόνης για το σχολικό έτος 2024-2025. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 13.05.2024 έως 31.05.2024.
Επικαιρότητα | 18 Μαΐου 2017
ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ «ΠΑΠΑΔΙΑΣ» – ΠΟΡΤΟ-ΧΕΛΙ

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ  ΠΑΠΑΔΙΑΣ

papadias2

http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών γεύσεων. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο γαστρονομικός κόσμος της παραθαλάσσιας ψαροταβέρνας Παπαδίας στο Πόρτοχέλι.

Ο Παπαδίας είναι αναμφισβήτητα η πιο διάσημη ψαροταβέρνα στο Πόρτο Χέλι στην Ερμιονίδα. Ο χώρος της είναι καλόγουστος, αλλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο και το φαντακτερό που να την ξεχωρίζει από τα άλλα εστιατόρια. Αυτό που κάνει όμως την διαφορά, είναι το μενού και κυρίως η πελατεία της, αφού εδώ συχνάζει η αφρόκρεμα του jet set της ελληνικής Ριβιέρας, δηλαδή όλοι οι επώνυμοι, βασιλειάδες, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες που ζουν στις επαύλεις τους στις περιξ του Πόρτο-Χελίου περιοχές (Κόστα, Άγιος Αιμιλιανός).

papadias4

papadias3

Σήμερα στον «Παπαδία», γαλαζοαίματοι και θνητοί, ντόπιοι και παραθεριστές μπορούν να γευτούν απλά μεζεδάκια όπως κολοκυθοκεφτέδες ή χαλούμι ψητό, φρέσκα ψάρια, απολαυστικούς ψαρομεζέδες και θαλασσινά (καραβιδόψυχα, σαρδέλες με κάπαρη, πετροσωλήνες, καβουροπόδαρα, αστακομακαρονάδες) αλλά και καλοψημένα κρεατικά στη σχάρα, έχοντας παράλληλα μια μεγάλη επιλογή από μια ενημερωμένη λίστα κρασιών.

papadias1

Παρότι παραδοσιακός ο κυρ-Nίκος, τολμά τις καινούργιες τάσεις. Αποδείξη ότι σερβίρει μια συγκλονιστική σφυρίδα καρπάτσιο. «Την σφυρίδα δεν την χαραμίζω. Το κεφάλι θα γίνει σούπα. Τις φέτες θα τις πάρω από τον κορμό και το καρπάτσιο από την ουρά», συνεχίζει ενώ μας σερβίρει με περηφάνεια γαριδοκεφτέδες με μους μελιτζάνας και το κριθαρώτο με γαρίδες. Τι κι αν ο κυρ-Νίκος συναναστρέφεται καθημερινά σπουδαίες προσωπικότητες. Παραμένει ένας γλυκομίλητος και σεμνός επαγγελματίας που μοναδικό στόχο έχει να ικανοποιήσει με την ίδια φροντίδα την πελατεία του. Τους θνητούς και τους γαλαζοαίματους.

Περισσότερα…
http://www.greekgastronomyguide.gr/item/psarotaverna-papadias-porto-xeli-ermionida/