25 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 7ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ Εισερχόμενα eleni antonopoylou
Επικαιρότητα | 16 Μαΐου 2017
ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ «ΣΠΥΡΑΝΔΡΕΑΣ» – ΕΡΜΙΟΝΗ

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΣΠΥΡΑΝΔΡΕΑΣ

spirandreas 1

http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών γεύσεων στα εστιατόρια της περιοχής. Αυτή τη φορά λόγος έγινε για ένα από τα τρία κέντρα εστίασης στο λιμάνι της Ερμιόνης, σε συνολική απόσταση 100 μέτρων, το ένα δίπλα στο άλλο, τα οποία διεκδικούν με αξιώσεις την καλύτερη τριάδα γεύσεων στην Ερμιονίδα, την ψαροταβέρνα του Σπυρανδρέα.

Εδώ, οι γεύσεις και το περιβάλλον της δεν παραπέμπουν σε παραδοσιακή ψαροταβέρνα, αλλά σε κάτι πολύ πιο σύγχρονο και εξελιγμένο. Γιατί εδώ θα δοκιμάσεις όλους τους τυπικούς θαλασσομεζέδες… αλλιώς, μόνους τους αλλά παντρεμένους με ζυμαρικά και ρύζια! Η ιστορία της ψαροταβέρνας ξεκινά το 1968 όταν τα δύο δίδυμα αδέρφια, Σπύρος και Ανδρέας, δημιούργησαν την ψαροταβέρνα Σπυρανδρέας και με την αγάπη που είχαν για το καλό φαγητό, αλλά και την φιλόξενη διάθεσή τους την μετέτρεψαν σε ένα περιζήτητο ψαροφαγάδικο στέκι. Πρόσφατα η επιχείρηση πέρασε στα χέρια των παιδιών του Σπύρου και του Ανδρέα (Δημήτρης, Γιώργος και Δημήτρης). Τα παιδιά σπουδάσαν την τέχνη της μαγειρικής και ήρθαν με νέες ιδέες.

spirandreas2

spirandreas 2

Χωρίς να αποχωρισθούν τις παλιές συνταγές και την τέχνη του ψησίματος κάθε είδους ψαριών που καταφθάνουν καθημερινώς, εμπλούτισαν το μενού με νέες δημιουργίες, πιο ψαγμένες. Σήμερα στην ψαροταβέρνα Σπυρανδρέας, δυο μέτρα από την θάλασσα με θέα τον κόλπο και το ιστορικό πευκοδάσος της χερσονήσου του Μπίστη, μπορεί να δοκιμάσει κανείς μια τέτοια ποικιλία λαχταριστών ριζότων και ζυμαρικών με θαλασσινά που δύσκολα θα βρει αλλού.

Περισσότερα…
http://www.greekgastronomyguide.gr/item/psarotaverna-spyrandreas-ermioni/